La LlavorLa Llavor
Gastro
La Llavor

El model de venda ecològic, al rescat

L'agricultura ecològica és més que normes. La cadena curta pot ser la solució a l'actual crisi de preus

La llavor (22/02/2020)

La llavor (22/02/2020)

29:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1582355653818/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Susanna Ferrando és agricultora ecològica a Godella (València) i ha sigut víctima d'un intermediari. L'empresa, amb la qual treballava de manera habitual li va demanar fenoll per a exportar. Susanna els va plantar i arribat el moment de collir l'intermediari es va fer arrere. Altres fenolls d'altres països més barats, la calor que havia fet caure la demanda… Al final, els fenolls de Susanna es van quedar en el camp i van ser passats amb el 'rotovator'.

Susanna se sent enganyada, més encara sent la promotora del projecte Camí de l'Horta que fomenta des de fa anys el contacte directe entre el productor -el llaurador- i el consumidor. Susanna ha sigut víctima del mateix problema que afecta l'agricultura tradicional. Els intermediaris són els amos i marquen les condicions sense tindre en compte a l'agricultor.

Per això Ferrando reivindica la cadena curta, la venda directa, com una possible solució a l'actual crisi de preus. Perquè si bé la Unió Europea si que defineix l'agricultura ecològica, no entra en la distribució, i un model de distribució sostenible i de proximitat restaria poder als intermediaris per a fixar els preus.

Susanna Ferrando creu que és necessari bastir ponts entre l'agricultura ecològica i la tradicional perquè al final ambdós són víctimes del mateix i perquè a més, ella ho recorda, la situació actual de crisi de preus es veia vindre des de fa ja molt. El seu pare, també agricultor, ja es va manifestar a Madrid quasi quan la tele era encara en blanc i negre.

EL REBOST: Pa de llet

Pa de llet / Santiago Hernández

El Rebost (22-02-2020): Pa de llet

05:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1582535238657/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

No hi ha res com un bon pa de llet per a berenar o per què no, per a mullar en uns ous caiguts amb tòfona. La veritat és que es tracta d'un pa amb un toc dolç però que ens pot servir tant per a receptes dolces com salades. T'abelleix?

INGREDIENTS

475 g de farina de força

170 ml de llet

70 g de sucre

50 g de mantega

25 g de llevat fresc

5 g de sal

2 ous

1 cullerada de mel

ELABORACIÓ

En un bol afegim la llet tèbia amb el sucre i el llevat i removem bé perquè es dissolga. A continuació hi afegim els ous, la mantega dissolta i la mel. Removem de nou fins que s'integren bé tots els ingredients. Finalment hi afegim la farina i la sal.

Pastem bé durant 10 minuts fins que a penes es pegue. Ens humitegem les mans amb oli i estenem la massa a poc a poc. Precalfem el forn a 80 °C. Dividim la massa en porcions d'uns 80 grams aproximadament i en fem boles.

Greixem una font de forn i anem introduint les boles dins. Ho fiquem en el forn a 80°C durant 20 minutos i sense obrir el forn una vegada passat els 20 minuts vam augmentar la temperatura a 180 °C i deixem que es coguen durant 15 minuts aproximadament. Freguem amb mantega freda.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00