Jueves, 04 de Marzo de 2021

Otras localidades

La Llavor

Els consumidors posem la marca

La web es diu “la marca dels consumidors” i en ella trobem una pregunta: “Qui és el cap?” La resposta és que “el cap som tots, no hi ha cap”, explica la seua promotora Annaïck Locqueneux García. La iniciativa va nàixer en el sector cooperatiu francés i va triomfar immediatament. A Espanya, de moment, compta amb el suport d'una gran distribuïdora: Carrefour, i ja compta amb una marca de llet. Les d'altres productes estan en procés.

Explica la promotora del projecte que l'objectiu és que els consumidors proposem aquells productes que necessitem. I amb la col·laboració dels productors fixem per a eixos productes un preu just que garantisca que la baula més feble de la cadena, l'agricultor o el ramader, puga dormir tranquil sabent que el seu treball es veurà recompensat.

García explicava en La Llavor com han aconseguit posar en el mercat ja la llet. Està convençuda que esta pot ser una eixida per a molts productors perquè la conscienciació cada vegada és major i no són pocs els consumidors disposats a pagar una mica més per a tindre uns productes de qualitat a un preu just per a tots.

Annaïck Locqueneux García va estar el dia 26 a València per a explicar-nos qui és el cap en la primera Setmana Universitària de l'Economia Social promoguda per la Xarxa Espanyola Interuniversitària d'Instituts i Centres d'Investigació en Economia Social i la va organitzar l'Escola d'Agrònoms de la Universitat Politècnica de València.

El Rebost:

Poke de pollastre i bolets

Poke de pollastre i bolets / Santiago Hernández

El poke és un plat típic hawaià amb la base de peix cru, principalment tonyina o salmó, encara que podem trobar multitud de variants. Hui dia està de moda a Europa. Si us fixeu, en les capitals comencem a veure restaurants on apareixen locals de Poke o restaurants que ja ho contemplen en la seua carta.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?