Jueves, 04 de Marzo de 2021

Otras localidades

La Llavor

'L'infern està ple de bons propòsits', diuen els regants

Els temporals han servit perquè es presenten molts plans i programes, però sense pressupost no serveixen per a res

José Antonio Andújar, vicepresident de la Federació de Regants de la Comunitat Valenciana (FECOREVA), es mostra escèptic. La gota freda i el temporal 'Gloria' han servit com a respir de la sequera. I també perquè totes les administracions i entitats presenten els seus plans i bons propòsits. Però Andújar ho té clar: “L'infern està ple de bons propòsits”. Plans sense diners serveixen de ben poc.

Als regants els agrada el nou pla de modernització de regadius que presentarà en breu la conselleria i del qual ja parlem en La Llavor. No obstant això, quan escolta a veus que des de Madrid postulen per l'autosuficiència de les conques tremola perquè això significa que “desconeixen la realitat de la conca mediterrània”.

Tot això xoca amb una altra realitat. La dels plans que mai arriben. Posa un exemple: la dessaladora de Torrevieja. Hui dia produeix 80 hectòmetres cúbics que no saben a qui donar perquè no està resolta la seua connexió.

En La Llavor també parlem de la crisi agrària amb Ramón Mampel, ex secretari general de la Unió de Llauradors.

El Rebost: arròs amb ànec, foie, bolets i alls tendres

Arròs d'ànec, foie, bolets i alls tendres / Santiago Hernández

Preparar arrossos és la meua perdició, i n'hi ha alguns especialment que ens poden fer volar. Este seria un d'ells. Un arròs amb cos, amb matisos i ple de sabor a pesar que l'ànec siga confitat. Este detall fa que la textura de l'ànec sempre siga la ideal però hem de tindre en compte que a penes li aportarà sabor a l'arròs. Per tant, el sabor ens el ha d'aportar la resta d'ingredients i el caldo que en esta ocasió és de verdures i pollastre. Hui dia molts restaurants utilitzen este mètode perquè resulta molt pràctic i alhora et permet tindre sempre ànec preparat.

Arròs d'ànec, foie, bolets i alls tendres / Santiago Hernández

INGREDIENTS (per a 3 persones)

125 g d'arròs per persona
1 cuixa d'ànec confitat
1 manoll d'alls tendres
1 safata de bolets
3 medallons de foie cru

½ tassa d'oli d'oliva verge
Sal
1 c/c de pebre roig dolç
Safrà o colorant alimentari

Arròs d'ànec, foie, bolets i alls tendres / Santiago Hernández

ELABORACIÓ

Sofregir el foie en el calder juntament amb l'oli. Com el foie desprén molt de greix, tan sols li posarem mitja tassa d'oli. Daurar i reservar. Seguidament sofregim els alls tendres i els bolets a foc lent, i mentrestant anem esmollant l'ànec. Llevem el greix extern, la pell i esmicolem la cuixa i la contracuixa.

Una vegada tinguem la verdura, hi afegim l'ànec i li peguem dos voltetes a tots els ingredients perquè es vagen integrant. Seguidament hi afegim una culleradeta de pebre roig dolç i hi afegim la tomaca natural triturada. Deixem que baixe i reduïsca. Rectifiquem de sal.

Calfem el caldo de verdures i pollastre i marquem l'arròs un parell de minuts en companyia de la resta d'ingredients. Afegim el caldo al calder. Jo normalment pose 3 parts de caldo per una d'arròs. Comprovem com està de sal i n'afegim més si cal.

Els primers deu minuts deixem coure a foc bastant viu, i una vegada passats els primers 10 minuts rebaixem una miqueta el foc. Finalment hi afegim el foie i li peguem un colp fort de calor per a aconseguir el nostre tan benvolgut socarraet.

Arròs d'ànec, foie, bolets i alls tendres / Santiago Hernández

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?