La LlavorLa Llavor
Gastro
La Llavor

Coronavirus i cooperatives. Cooperatives i coronavirus

Joan Mir, director general d'Anecoop, afirma que esta crisi demostra la necesitat 'un bon sistema públic i assegura que malgrat les mesures de seguretat, l'abastiment està garantit

La llavor (21/03/2020)

La llavor (21/03/2020)

29:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1584774851265/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

En La Llavor, Joan Mir assegura que una crisi com esta ha de deixar clar que el sistema públic és absolutament necessari i que calen més i millors pressupostos. Enfront de les tesis del neoliberalisme que tot ho deixa al mercat i els seus capritxos, Mir afirma que ha quedat demostrada la necessitat i efectivitat d'un bon sistema públic de salut (i en general). l per tal de mantindre eixe sistema és necessari més inversió.

Quant a com està afectant el coronavirus al dia a dia de les cooperatives d'Anecoop, explica Mir que la producció està garantida. Que, a més, la crisi ha permés tancar la campanya de cítrics i ajudarà a l'arrencada de la campanya de fruita d'os a l'abril per l'augment de la demanda.

El problema principal amb què s'estan trobant és les dificultats d'adaptar l'activitat a una normativa de seguretat molt estricta. Però Mir és contundent, la considera necessària i compromet els esforços que siguen necessaris per a poder complir-la i seguir amb l'activitat.

Preguntat per les veus que reclamen la cadena curta, la compra directa, o quasi, sense intermediaris al productor com una solució a la crisi de preus i com a solució en moments com l'actual, Mir explica que no li sembla una mala eixida. Però explica que l'agricultura espanyola necessita mercats exteriors pel seu elevat volum de producció i es mostra partidari de combinar una cosa i una altra sota una única premissa: garantir a l'agricultor uns guanys justos i adequats.

Això i els continguts habituals com ara El Rebost i la referència d'un vi valencià, però des de casa, en una nova edició de La Llavor.

El Rebost: Steak Tartar

Steak Tartar / Santi Hernández

Des del seu confinament, Santi Hernández ens proposa un plat molt fàcil de preparar...

Podríem dir que el steak tartar és un clàssic d'entre els clàssics. Una recepta que ha sigut versionada a tot el món i que d'una forma o una altra sempre és una delícia. Jo he preparat la recepta com a entrant per a unes 4-5 persones, però dependrà del menú que tingueu preparat.

INGREDIENTS per a 5 persones

250 g de rellom de vedella

10 g de tàperes

10 g de cogombrets adobats

10 g de ceba morada

2 cullerades de salsa Lea Perrins

Unes gotes de tabasco

1 c/s de mostassa de Dijon

1 rovell d'ou XL

Sal i Pebre

PROCÉS

En primer lloc hem de tindre present que la carn ha de ser de bona qualitat. No hem d'escatimar. Doncs bé, una vegada dit això, tallem la carn amb un bon ganivet en quadrats bastant xicotets. D'esta manera tindrà millor textura al paladar.

Una vegada tenim la carn tinguem ben tallada l'afegim a un bol i tallem finament les tàperes, els cogombrets adobats i la cebeta. L'afegim també al bol i salpebrem.

Ara simplement ens queda agafar un xicotet bol on introduirem el rovell de l'ou, les dos cullerades de Lea Perrins, la cullerada sopera de mostassa de Dijon i unes gotes de tabasco. Removem bé tota la mescla i l'afegim al bol on es troba la carn i la resta d'ingredients. Remenem bé i deixem reposar al frigorífic durant uns 30 minuts. I ja ho tenim llest. El resultat és espectacular.

El Rebost (21-03-2020): Steak Tartar

02:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1584958062031/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00