, 04 de de 2021

Otras localidades

La Llavor

Coronavirus i camp: solidaritat, reivindicació... i preocupació

Els agricultors, que col·laboren en la desinfecció de municipis i instal·lacions, es reivindiquen en aquesta crisi que ja comença a afectar-los també

En La Llavor, des d'AVA, Cristóbal Aguado explica que com a la resta d'Espanya també ací els agricultors volen anar més enllà de la seua funció principal: cobrir les necessitats de la població amb aliments de qualitat. Per això, aprofitant la seua formació i els seus mitjans tècnics i materials, estan col·laborant amb els ajuntaments amb tasques de desinfecció.

Des de la Unió de Llauradors, Carles Peris afig que, a més, eixos treballs es realitzen de comú acord amb els responsables municipals a hores que molesten el menys possible a la població confinada.

Cristóbal Aguado ha aprofitat La Llavor per a reclamar que, quan passe la crisi, tot el sector al costat dels polítics i institucions han de seure a reflexionar. Un sector abandonat a la seua sort ha resultat ser crucial per a enfrontar la crisi garantint una cosa tan bàsica com l'alimentació. Tocarà llavors retornar-li la dignitat que entre tots li han llevat.

I Carles Peris adverteix: passada la bogeria del primer moment, ara que a poc a poc torna la normalitat a les compres, la crisi continua beneficiant a cítrics o a la carn de pollastre. No obstant això, comença a generar incerteses que mantenen paralitzades les vendes de productes com l'oli i el vi. I a això suma que el tancament de l'hostaleria i dels mercats de proximitat impedeix la venda de moltes hortalisses que els supermercats no compren perquè acudeixen als seus proveïdors habituals. Carles Peris creua els dits, però augura que eixos problemes poden aguditzar-se.

El Rebost

Roba vella, un clàssic entre els clàssics

Roba vella, cuina d'aprofitament / Santi Hernández

Si l'olla és un clàssic, què podem dir de la roba vella? Una recepta d'aprofitament típica, plena de substància i textures. Una recepta perfecta perquè no sobre cap ingredient. Hem d'aprofitar tots els ingredients al màxim, i el millor plat per a fer-ho és aquest. Amb el seu caldo i els seus ingredients, l'altre dia vaig preparar uns fideus, l'endemà un arròs al forn (rossejat: quan es fa amb el caldo de l'olla) i de les sobres hui vos prepararé 'roba vella' encara que també podem preparar delicioses mandonguilles. Però aquesta recepta vos la prepararé un altre dia.

Per a preparar la roba vella bàsicament hem d'aprofitar tots o quasi tots els ingredients sobrants i sofregir-los.

ELABORACIÓ

En primer lloc desfem la carn. El pollastre, el corder, la vedella, etc.. En fi, tot allò que haja sobrat. Després agafem la creïlla, la carlota, el nap, el blanquet (botifarra blanca), la botifarra, la cansalada i la tallem a trossets. I finalment, agafem els cigrons.

Doncs bé, una vegada ho tenim tot preparat, agafem una paella i li tirem un bon raig d'oli d'oliva verge extra. En primer lloc posem els cigrons i els fregim durant uns 5 minuts. Tapem la paella si no volem que esclaten.

Després hi afegim la carn al costat de la botifarra, el blanquet, la cansalada i tapem. Deixem que se sofrija. Rectifiquem de sal i removem de tant en tant perquè no es pegue a la paella. Finalment, hi afegim la carlota, la creïlla i el nap i el deixem entre 5 i 10 minuts més a foc mig-lent.

D'aquesta manera tenim un plat per a aprofitar tots els ingredients, cruixent, deliciós, ple de textures i amb un sabor impressionant.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?