Sociedad

El personal sanitari reclama més material de prevenció per evitar contagis entre els treballadors

Infermeres, metges i auxiliars adverteixen que cal reforçar el material preventiu per als treballadors, sobretot els EPI's

Només a Catalunya hi ha 2.248 professionals sanitaris que han donat positiu, segons l'últim recompte de dijous a la nit

Una sanitària a la porta d'un hospital / Óscar J.Barroso - Europa Press EUROPA PRESS

Barcelona

“Nosaltres estem a primera línia i ho seguirem estant, perquè al final la nostra professió és vocacional. Però si no tenim la protecció adequada acabarem contagiant-nos, i no podrem ajudar. Contagiar-te i no poder treballar quan els teus companys estan moltes hores lluitant és frustrant”. És la Raquel, infermera de l’Hospital de Bellvitge, una de les desenes de veus que ha recollit SER Catalunya on el personal sanitari es queixa de la manca de material.

Des que va començar l’estat d’alarma, un total de 2.248 professionals de la salut han donat positiu en Covid19. Segons expliquen treballadors de grans hospitals públics o amb finançament públic (Can Ruti, Hospitall de Bellvitge, Moisès Broggi) aquestes baixes estan directament relacionades amb la manca d’EPI’s, els Equips de Protecció Individual.

Bosses d’escombraries com a davantals

En alguns hospitals, fins i tot, s’han de fer servir bosses de plàstic o d’escombraries per fer de davantal a sobre la bata per evitar contagis i fer una capa impermeable. A més hi ha altres materials, com les ulleres, o les mascaretes que solien tenir una vida útil de 24 hores o de només un pacient que s’estan reutilitzant constantment. Els canvis de protocol en la utilització de tots aquests instruments ha aixecat queixes de molts treballadors dels hospitals, que consideren que han generat confusió i han resultat poc efectius.

Oriol Soler Pablo

Oriol Soler Pablo

Redactor de informativos en Ràdio Barcelona, especializado en medio ambiente, biodiversidad y emergencia...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00