Sociedad

CCOO denuncia que el 15% de les netejadores del Trueta i el Santa Caterina tenen coronavirus

El sindicat denuncia que hi ha hagut "manca de previsió i certa desorganització" a l'hora de dictar els protocols d'actuació

El Trueta diu que hi ha 5 positius confirmats i que se'ls ha fet formació

Una netejadora en plena jornada laboral. / Imatge: Hospital Josep Trueta

Girona

Les netejadores de l'Hospital Josep Trueta -contractades per Optima Facility- i del Santa Caterina -Ingersan OHL- són prop de 130 i ara mateix n'hi ha 18 que estan contagiades per Covid-19, informa el sindicat CCOO. Segons l'Hospital Josep Trueta, s'ha fet test a 5 persones i 3 han donat positiu al Trueta i 2 a l'Hospital Santa Caterina.

En un comunicat, CCOO lamenta la "manca de previsió i certa desorganització a l’hora d’establir els protocols d’actuació". Adverteixen que, tot i que en aquests moments ja disposen dels equips de protecció, són moltes les queixes que els han arribat "sobre la manca d'informació" per part de la direcció dels hospitals i, en el cas de les del Trueta, per part de l'empresa que les té contractades, Optima Facility.

La presidenta del comitè d'empresa del Trueta, Paloma Justícia (CCOO), diu que no han rebut cap curset sobre com actuar a l'hora de netejar, com canviar-se la roba o com interactuar amb la resta de personal.

Paloma Justícia - CCOO

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1586342665511/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Ni tan sols els que portem temps sabíem com actuar", recalca, però les que ho estan acusant més són les netejadores contractades des de fa poc. El servei, feminitzat en un 100%, majoritàriament està format per persones amb càrregues familiars i hi ha "por generalitzada de portar la malaltia a casa".

Segons Justícia, la situació és "esgotadora" i creu que els passarà factura psicològicament. "Posa't l'equip, treu-te'l, neteja'l, neteja't, torna't a posar l'equip, amb la mascareta tot el dia i suant" -detalla- "i amb la sensació que realment no ho fem tot bé, que ens deixem alguna cosa".

L'Hospital Trueta adverteix que sí que han rebut formació específica i que se les ha convidat a les xerrades informatives que es van fer a tot el personal durant l'inici de la crisi.

CCOO explica que les direccions de les dues empreses estant tenint problemes a cobrir les baixes, tot i que "la part de la plantilla en actiu fa mans i mànigues" per tirar la feina endavant, "més enllà de les seves obligacions laborals".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00