Martes, 20 de Abril de 2021

Otras localidades

Tercera avaluació complicada

Gairebé un milió tres cents-mil alumnes d'entre 3 i 18 anys han començat avui el tercer trimestre sense poder anar físicament a l'escola

La conselleria prioritzarà els alumnes que acaben etapa en el repartiment de dispositius i connexions

El professorat veu difícil fer una avaluació justa

Un nen treballa amb el seu portàtil des de casa

Un nen treballa amb el seu portàtil des de casa / pxhere.com

El professors coincideixen que és important que els alumnes mantinguin els hàbits de treball i la connexió emocional amb l'escola però discrepen de la idea que el tercer trimestres sigui avaluable o que s'hagi d'avançar contingut curricular. La Silvia és mestra de primària a una escola on hi ha moltes famílies que "no disposen dels recursos ni tècnics ni de coneixement" com per descarregar amb els seus fills les tasques que els puguin encarregar els professors i menys encara per enviar un mail amb les respostes. "I no és només això, insisteix la Silvia, l'avaluació es un procés en el que s'ha de valorar l'evolució feta per l'alumne, no només un full amb uns resultats concrets. I a distancia, els professors ho tenim complicat per veure com treballen els infants".

A l'escola de l'Esther, també de primària, van fer una enquesta entre les famílies per veure quins dispositius tenien i quins els faltaven. "no ens han contestat tothom, però de les respostes que tenim el 90 per cent pot connectar a internet però no pot imprimir feines perquè no té impressora a casa".

"Se'ns fa difícil avaluar de manera virtual i més quan saben del cert que no podrem contactar amb tots els nostres alumnes".

A les etapes superiors, ESO, Batxillerat o Formació professional els docents compten que la majoria d'alumnes té connexió, ni que sigui amb un mòvil amb dades limitades. Però el repte, explica la Ruth, que és mestra de català a un institut és proposar-los activitats que els engresquin. "Els adolescents és un dels grups que més pateix l'aïllament que suposa el confinament, perquè són molt socials, i no podem estar explicant l'adverbi o les perífrasis, hem de treure'ns la pressió del temari i fer activitats que els hi donin moltes habilitats. El que no es pugui fer ara, ja ho farem més endavant".

El departament insisteix que no tindria sentit suspendre un alumne pel que faci aquest trimestre però si defensa que cal avaluar la feina que es faci. La conselleria ha donat avui més detalls dels 22.000 dispositius amb connectivitat que es començaran a repartir aquesta setmana. 20.000 línies van a càrrec del departament, que també disposa dels portàtils de les escoles que s'hauran d'obrir perquè treballadors de telefònica puguin recollir i embalar els dispositius. La Fundació Telefònica i la Caixa han proporcionat 1.000 tauletes més i hi ha 2.000 paquets de dades per a alumnes de batxillerat i formació professional facilitades pel Ministeri d'educació.

A l'hora de fer el repartiment es prioritzarà als alumnes que acaben etapa educativa. És a dir, sisè de primària, quart d'ESO, Batxillerat i cicles formatius.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?