Última hora

FRANCIA Detenido el hombre que amenazaba con inmolarse en el consulado de Irán en París

Sociedad

L'Àrea Metropolitana de Barcelona està generant el mateix volum de residus que fa 30 anys

La reducció d'escombraries i brossa durant el confinament és del 24%, i la ciutat que més ha notat aquest impacte ha estat Barcelona

A Barcelona, la ciutat amb més moviment comercial, els volums de brossa han baixat un 25%, / ACN

Barcelona

Des de l'inici del confinament, a l'Àrea Metropolitana s'està generant el mateix volum de residus que l'any 1989. L'aturada total de les activitats comercials és el principal motiu d'aquest descens a nivells de fa 30 anys, i també els canvis de patrons de consum dels ciutadans a causa del confinament.

A Barcelona, la ciutat amb més moviment comercial, els volums de brossa han baixat un 25%, un descens que també s'ha notat molt a Sant Adrià, Cerdanyola o Castelldefels. En canvi, Badalona, Santa Coloma o l'Hospitalet han registrat caigudes d'entre el 8 i el 10%, molt menys marcades. De moment, la taxa de recollida selectiva, el reciclatge, es manté en un 38% malgrat la inactivitat comercial.

El regidor de medi ambient de l’Ajuntament de Barcelona Eloi Badia, cal “augmentar la recollida selectiva de les activitats comercials i potenciar la prevenció de residus, sobretot a la restauració”, per tal que els nivells no es tornin a incrementar quan es reprengui l’activitat econòmica.

Oriol Soler Pablo

Redactor de informativos en Ràdio Barcelona,...