Lunes, 13 de Julio de 2020

Otras localidades

Sanidad pública

L'Atenció Primària de Menorca ha resolt 19.007 consultes a metges per telèfon en dos mesos

El personal sanitari valora molt positivament la xifrai creu que en el futur aquest mètode de visita s'incrementarà

Les cridades telefòniques han evitat moltes visites presencials als centres d'atenció primària a Menorca.

Les cridades telefòniques han evitat moltes visites presencials als centres d'atenció primària a Menorca. / Engin Akyurt/Pixabay

Durant el mes d’abril, en ple confinament per l’estat d’alarma, els equips d’atenció primària de Menorca van resoldre telemàticament un total de 19.007 consultes de pacients, una quantitat que representa el 61,30% de tota l’activitat als centres de salut. De fet, 7 de cada 10 consultes als metges de família i als pediatres es va atendre per telèfon, una quantitat molt superior a les registrades al mes de març, quan aquesta proporció va ser del 37,38 i del 35,45%, respectivament, del total de visites realitzades. S’ha de tenir en compte que la reorganització interna als centres de salut va ser a partir del 14 de març.

Pel responsable d’Atenció Primària de l’IB-Salut a Menorca, Txema Coll, la valoració d’aquesta atenció telefònica és molt positiva i tot indica que es farà cada cop més habitual.

Pel tipus d’activitat i cures que realitzen, els professionals d’infermeria són els que han mantingut en un nivells més alt l’activitat presencial durant aquesta situació d’estat d’alarma, arribant a un màxim del 36,95% de les consultes telefòniques a l’abril.

Pel que fa als serveis d’urgències dels centres de salut, també s’ha registrat un descens més lleuger de les visites passant de 6.611 al març a les 5.656 a l’abril. Com en la resta de serveis de primària, l’atenció telemàtica va pujar del 13,96 al 23,16%.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?