Sociedad

Maó, Palma i Eivissa demanen al Govern de l'Estat derogar la Llei Pressupostària i alliberar el superàvit

Els tres batles han mantingut un reunió conjunta

Reunió dels tres batles / Ajuntament de Maó

Mahón

Les tres ciutats de Maó, Palma i Eivissa demanen conjuntament al Govern de l'Estat la derogació de la Llei Pressupostària i l'alliberació del superàvit de cada ciutat.

Els batles de Maó, Héctor Pons, el de Palma, José Hila, i el d'Eivissa, Rafa Ruiz, fan front comú i aquest dimarts es reunien de forma telemàtica per coordinar accions conjuntes davant els efectes del Covid-19 i poder així reactivar el teixit social i econòmic de les ciutats.

En aquest sentit, demanen de manera formal al Govern de l'Estat la derogació de la Llei Pressupostària i l'alliberació del superàvit de cada ciutat, per tal que els Ajuntaments puguin destinar aquesta partida a donar la millor resposta possible en aquest moment tan excepcional.

Per altra banda, durant la reunió, els alcaldes han compartit la importància de seguir apostant per l'ampliació de l'espai per a vianants, com s'ha fet el darrer cap de setmana al port i al passeig Marítim de Maó, per tal de fomentar una mobilitat més segura i disminuir els riscos de contagi entre les persones.

Un altre dels temes que s'han tractat durant la reunió ha estat la necessitat de fomentar, quan les autoritats sanitàries ho permetin, un turisme interior, per pal·liar els efectes que pugui tenir la manca de turisme internacional. En aquest sentit, l'Ajuntament aposta per una promoció específica de Maó, dins i fora de Menorca, que posi en valor el seu patrimoni cultural.

Així mateix, els tres batles han fet una crida a la seva ciutadania perquè es respectin les normes sanitàries vigents, per poder seguir avançant amb garanties cap a la nova normalitat, sense haver de donar passes enrere. Per la seva part, Héctor Pons ha demanat seny a tots als maonesos i maoneses i ha recordat que "estar a la fase 1 de la transició no és tornar a la vida que teníem abans".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00