Domingo, 07 de Junio de 2020

Otras localidades

Tecnología

Noves tecnologies pel petit comerç de Menorca

El Centre BIT genera tres aplicacions per ajudar als petits negocis illencs a modernitzar-se després del Covid-19

El Centre BIT acull les empreses que han creat aquestes aplicacions.

El Centre BIT acull les empreses que han creat aquestes aplicacions. / Radio Menorca.

Tres empreses tecnològiques de l’illa de Menorca i allotjades al CentreBit d’Alaior han desenvolupat tres aplicacions dirigides al petit comerç menorquí, ideades per millorar la seva competitivitat a través de la digitalització i així fer front a la crisi provocada pel COVID-19.

Les tres solucions tecnològiques, Mi Menú, Citatienda i Binary Web Express, permeten als negocis adaptar-se als canvis que es requereixen actualment, ja sigui en matèria de seguretat i higiene, com en la comercialització i distribució dels seus productes i serveis.

En el cas de Mi Menú (mmenu.es), es tracta d’una aplicació mòbil, gratuïta durant l’any 2020, que digitalitza les cartes dels bars i restaurants. El seu funcionament es fa a través d’un codi QR, situat a les taules, a través del qual els clients poden descarregar-se i llegir la carta als seus dispositius mòbils.

D’aquesta manera, Mi Menú fa que s’incrementi l’higiene, s’evita el contacte amb les cartes d’ús compartit i, com a conseqüència, es minimitza el risc de contagi del virus.

Pel que fa a Citatienda (citatienda.com), el sistema gestiona les cites prèvies dels negocis i els aporta visibilitat a través del seu portal. D’entrada, qualsevol comerç que requereixi d’una cita prèvia per als seus clients pot donar-se d’alta, com per exemple, les perruqueries o gestories. Llavors, els clients, a través de l’aplicació, poden accedir a l’agenda del negoci, consultar la disponibilitat i reservar el dia i l’hora que es desitgi.

Citatienda aporta un doble avantatge: per un costat, allibera al comerciant de la càrrega que suposen les gestions de les cites prèvies i, per altre costat, evita que s’aglomerin els clients en el mateix temps, aportant seguretat i prevenció de contagis.

En tercer lloc, Binary Web Express (binarywebexpress.com) és una eina tecnològica que permet convertir els negocis en botigues en línia en menys de 24 hores. Així, el comerç disposa d’una pàgina web pròpia bàsica per comercialitzar els seus productes i serveis digitalment i, a la vegada, d’una manera fàcil, pràctica i segura.

L’equip de Binary Menorca, empresa impulsora del projecte, ofereix aquest servei de desenvolupament i publicació de pàgines web de venda en línia sense cap cost per al client. A més, també facilita la informació perquè sigui el propietari de la tenda qui pugui gestionar i publicar els seus productes a la web autònomament.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?