Domingo, 07 de Junio de 2020

Otras localidades

Crisis económica coronavirus Covid-19

El Consell aprova dos milions d'euros per la crisi del coronavirus

En un ple extraordinari es va aprovar una modificació de crèdit per fer aquest primer pla de xoc

El Ple del Consell es va celebrar enmig de moltes mesures de seguretat per evitar contagis.

El Ple del Consell es va celebrar enmig de moltes mesures de seguretat per evitar contagis. / CIMe.

El Ple de Consell Insular, en sessió extraordinària, ha aprovat aquest dilluns modificar els pressupostos d'aquest any per poder destinar dos milions d'euros a fer front a la crisi generada pel coronavirus. Aquesta quantitat surt de retocar els comptes de tots els departaments que han eliminat moltes partides, algunes de les quals eren inaplicables com la subvenció per a la celebració de les jornades d'Albert Camus, esdeveniment que s'ha cancel·lat pel Covid-19.

D'aquests dos milions d'euros, 750.000 seran per a fer convenis amb els ajuntaments i ajudar a el sector comercial i de restauració. 400.000 seran per donar suport al sector productiu, 350.000 pel sector turístic, 300.000 per a l'agrícola i 200.000 per entitats socials i culturals.

El conseller de Serveis Generals, Josep Pastrana, explicava que aquesta mesura és només una primera ajuda. Pastrana apuntava que vindran més, sobretot si altres administracions s'impliquen en donar suport a Menorca.

Des del PP, el conseller Adolfo Vilafranca ha manifestat que aquesta aportació era insuficient, arribava tard i no incloïa mesures addicionals ni inversions.

Finalment la proposta ha tirat endavant amb els vots a favor dels vuit consellers d'l'equip de govern i l'abstenció dels cinc representants de PP i Ciutadans.

El Ple va ser el primer que es celebrava des que es va decretar l'estat d'alarma i, per aquest motiu, es van prendre moltes mesures de seguretat higièniques per protegir els assistens.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?