Sociedad
Política

Pellicer: "La prioritat és que tothom tingui un plat a taula"

Fem balanç amb l'alcalde de Reus d'aquests primers dies de la Fase 1 de desconfinament però, sobretot, analitzem quines són les polítiques que es volen tirar endavant per parar el cop econòmic i social que ha provocat la crisi de la COVID-19 a la ciutat.

Reus

Carles Pellicer, alcalde de Reus, es mostra satisfet per la resposta de la ciutadania un cop oberts els petits establiments en aquesta fase 1 de desconfinament. Un desconfinament que des del consistori es vol fer el "menys dur" possible amb la injecció de 4 milions i mig d'euros a través del Pla de Reactivació Econòmica que està presentant el govern aquesta setmana de la mà de l'oposició i els agents socials i econòmics de la ciutat.

Pellicer afirma que s'han de posar diners en circulació al carrer, i que l'administració pública ha de donar la cara en situacions com l'actual: reclama, de nou, a l'Estat poder disposar del 100% del romanent de tresoreria de l'any passat per poder destinar-lo íntegrament a mesures socials. També parla de la reactivació de l'obra pública com una de les vies més importants a l'hora de tornar a engegar la maquinària empresarial.

L'alcalde però, se centra a ajudar al que anomena "nova pobresa": totes aquelles famílies que s'han vist abocades als serveis socials després de quedar-se sense feina, moltes d'elles amb treballs relacionats amb el sector turístic.

Punt de partida per un nou model de ciutat

Pellicer apunta durant l'entrevista al Soroll Camp de Tarragona que el sotrac per la pandèmia del Coronavirus ha de servir com a punt de partida: la incertesa i desconeixença del futur que "ha de vindre ha de permetre repensar la ciutat que volem", apunta. Parla de repensar els models de consum, de tornar a la producció de quilòmetre zero, entre d'altres.

El batlle reusenc també creu que la futura Àrea Metropolitana del Camp hagués tingut "més sentit que mai" en una situació com l'actual: creu que és important que els alcaldes dels municipis es reuneixin per posar en comú aspectes que han sorgit durant la crisi sanitària. És conscient que per ara és molt difícil aquesta trobada perquè cada municipi està intentant parar el cop "com pot".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00