Domingo, 12 de Julio de 2020

Otras localidades

Els trens del Maresme passaran per l'interior de l'estació de la Sagrera al novembre

Els treballs per traslladar les vies obligaran a tallar la R1 durant dos dies al juliol i a fer-la circular en via única fins al novembre

Operaris posant vies a l'estació de La Sagrera

Operaris posant vies a l'estació de La Sagrera / ADIF

Ningú no sap quan s’acabarà l’estació de la Sagrera, però ja hi ha data per estrenar una part de la seva estructura. L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries, Adif, ha iniciat els treballs per traslladar les vies de la línia de Rodalies del Maresme a la seva posició definitiva en la futura estació i està previst que els trens hi passin al novembre. Aquesta actuació reduirà de manera substancial les freqüències de la R1 entre juliol i novembre. Són uns mesos en els que hi haurà menys demanda per la reducció de mobilitat que es preveu com a conseqüència de la crisi econòmica i la baixada de turistes, però també unes setmanes en les que el transport encara no podrà ocupar el 100% de les seves places.

Els treballs per traslladar les vies obligaran a tallar totalment la circulació de trens de la R1 el proper 25 de juliol i durant un període de 48 hores. Després d’això, i durant tres mesos i mig, la línia del maresme circularà en via única al llarg de gairebé dos quilòmetres. Això redueix el número de trens que poden passar. Adif, Renfe i la Generalitat, que és el titular del servei de Rodalies, treballen en la redefinició del servei.

El nou traçat de la línia R1 té dos quilòmetres i va des del Triangle Ferroviari fins la boca del túnel de Clot-Aragó. A l’interior de l’estació de la Sagrera hi haurà 4 vies. Dues generals i dues d’estacionament.

El trasllat d’aquesta infraestructura es fa després d’haver acabat l’excavació del recinte de l’estació, d’haver construït la llosa i el forjat que cobreix el nivell on s’ubicaran les vies de rodalies. Després de la línia de Mataró es traslladaran les vies de la de Granollers i finalment les d’Alta Velocitat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?