Lunes, 13 de Julio de 2020

Otras localidades

Crisis económica coronavirus Covid-19

Només es van vendre 33 vehicles a Menorca el mes passat

La caiguda acumulada en el que portem d'any és del 58,14% respecte al mateix període de 2019

La venda de cotxes continua sota mínims a Menorca.

La venda de cotxes continua sota mínims a Menorca. / 99MIMIMI/PIXABAY

La crisi en el sector de la venda de vehicles a Menorca segueix avançant malgrat que la desescalada al mes de maig va permetre millorar una mica el negoci. El mes passat es van vendre 33 vehicles per part dels concessionaris illencs. Però al maig de 2019 la quantitat va ser de 176. Això suposa 143 manco d’un any a l’altre.

Dels vehicles venuts només un correspon a l'ús de lloguer, el 3% sobre les vendes de maig. La resta per tipologia de comprador suposa el 72% a particulars i el 25% a empreses.

En el que portem d’any s’han venut a l’illa 292 vehicles entre turismes i vehicles comercials. En els cinc primers mesos de l’any passat van ser 697. Això suposa una caiguda al mercat del 58,1%.

L'Associació de Concessionaris de l'Automòbil de Menorca va presentar un escrit al conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, per traslladar diverses peticions, entre elles, un pla especial urgent de rescat del sector que reforci les ajudes que es puguin establir a nivell estatal donades les singularitats de Menorca.

Per altra banda, el sector d'automoció considera imprescindible, donada la greu situació de la mateixa, anar al mateix ritme que la resta de l'Estat pel que fa a la Llei de canvi climàtic i transició energètica de les Illes Balears. Per això es demana no avançar-se en mesures de circulació que puguin suposar una disminució de la competitivitat de les empreses menorquines respecte la resta de sector en el conjunt d'Espanya.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?