Martes, 02 de Marzo de 2021

Otras localidades

EL JUEGO DE LOS DETECTIVES EL JUEGO DE LOS DETECTIVES Algo que ven en la tele los secuestradores: sigue 'Los Detectives' en directo
La Llavor

Recuperat el retard d'una primavera plujosa, l'arròs augura una bona campanya, amb permís de la UE

AVA lamenta que Europa només parle de retalls quan parla d'agricultura

Miguel Minguet, responsable de la sectorial de l'arròs d’AVA, en La Llavor ha explicat que han hagut de fer en quinze dies el treball que normalment fan en dos mesos. I és que una primavera molt plujosa els va obligar a retardar el tractament del camp en sec. Recuperat el temps, amb molt d'esforç, l'estabilitat meteorològica els fa ser optimistes.

Optimisme que contrasta amb allò que esperen de la Unió Europea i la seua reforma de la PAC, la Política Agrària Comuna. Minguet ho explica de manera gràfica. Quan encara ressonen les lloances al sector agrari per la seua actitud solidària i per la seua tasca fonamental durant la pandèmia, Europa ja adverteix de retallades econòmiques i de limitacions en l'ús de fitosanitaris mentre continua obrint la mà a l’arròs de fora de la UE, que es produeix sense el més mínim respecte als treballadors i usant químics ací prohibits. Minguet considera que el problema radica en el fet que Europa renuncia a l'agricultura, perquè té unes altres prioritats.

Minguet insisteix: l'arrosser valencià no vol cap tracte de favor, només igualtat d'oportunitats, però no sembla que ho trobe en la nova PAC.

De la pandèmia, afirma Minguet, hauria de quedar el reconeixement a la tasca dels agricultors. Però tampoc en això és optimista i considera necessari continuar reivindicant davant les administracions per a aconseguir un tracte més just i perquè el camp siga un alternativa econòmica seriosa i no com ara.

Destaca Minguet un altre efecte de la pandèmia en les zones productores: en haver-se reduït el nombre de visitants s'ha disminuït de manera notable la quantitat de residus en les séquies.

I un altre tema que no acaba de resoldre's és el de la crema de la palla de l'arròs. Afirma Minguet que és cert que la conselleria treballa en la solució definitiva que passa per la construcció d'una màquina que permeta recollir la palla amb garanties per a poder usar-la després. Fins llavors, perquè això tardarà, seguiran en la mateixa línia: una part es retira, una altra es fangueja, una altra es crema i una altra es tritura.

En La Llavor cuinarem amb Santi Hernández i ens n'anirem de vins amb Manuela Romeralo.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?