Sociedad

La Diputació de Barcelona impulsa un pla de xoc de 2,2 milions d'euros per donar suport a la cultura

Una part dels fons es destinaran a pagar a les sales de teatre municipals el 20% de les entrades perquè els sigui rendible programar obres malgrat la limitació d'aforament

Un espectacle a l'Atlàntida de Vic abans de la pandèmia de coronavirus / ATLÀNTIDA DE VIC/DIPUTACIÓ DE BARCELONA EUROPA PRESS

Barcelona

La Diputació de Barcelona destinarà 2,2 milions d’euros a un pla de xoc per donar suport a la cultura, un sector que també s’ha vist greument afectat per la crisi de la Covid 19. L’objectiu de la mobilització d’aquests fons extraordinaris és ajudar els artistes i companyies que han patit un daltabaix econòmic i fomentar el retorn dels ciutadans a les sales de teatre, als museus i als actes de carrer que es convoquin als pobles i ciutats.

Una part d’aquests fons es destinaran a subvencionar la programació dels teatres municipals. Es pagaran entre el 20% i el 25% de les entrades d’aquestes sales perquè els sigui rendible programar obres amb l’aforament limitat a un terç. El diputat de Cultura, Joan Carles Garcia, explica que sense aquestes ajudes serà molt difícil que puguin oferir programació.

També es contractaran espectacles per valor de 600.000 euros per oferir-los a través d’una Plataforma Audiovisual de consum de continguts. Està pensat per aquells artistes que tenien projectes en marxa que no han pogut mostrar durant aquests mesos per la crisi de la Covid.

El diputat de Cultura, Joan Carles Garcia, explica que aquests mesures busquen ajudar “al sector cultural més proper” en dos sentits. D’una banda es busca “oferir suport als artistes i creadors que estan patint la crisi econòmica” que ha comportat la pandèmia. I d’altra es vol recuperar el públic. Apunta Garcia que “un dels perills és que els ciutadans s’acostumessin a consumir a través d’internet i agafés por a anar a teatres i espectacles”. I per tant, s’ha de treballar perquè els ajuntaments programin espectacles a teatres i al carrer, coincidint amb les festes majors. Activitats, totes, que hauran de respectar les condicions marcades per les autoritats sanitàries.

El pla contempla també 130.000 euros perquè les biblioteques adquireixin nous fons a les llibreries de proximitat i 100.000€ per impulsar les eines de difusió dels museus perquè puguin captar nou públic.

En paral·lel a aquest pla de xoc, la Diputació de Barcelona assegura que accelera l’ingrés de les subvencions atorgades i paga pels serveis prestats en un màxim de 30 dies.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00