Sociedad
Fauna

El GOB sacrifica a un falcó tirotejat dos cops a l'illa

Els ecologistes no van poder fer res per salvar la vida de l'animal que patia unes greus ferides

Un falcó ha resultat mort després de rebre trets durant dues vegades a l'Illa. / Alexas Fotos/Pixabay

Mahón

El Centre de Recuperació de Fauna que gestiona el GOB s'ha vist obligat a practicar l'eutanàsia a un falcó que va ser tirotejat dos cops a Menorca. L'animal va entrar greument ferit. Però les radiografies demostren que aquesta au ja havia sobreviscut a un tret d'escopeta de caça amb anterioritat. El nou atac li va produir unes lesions que feien inviable la seva recuperació i se'l va sacrificar. El cas ha estat denunciat al SEPRONA i a les administracions competents en caça i protecció del medi ambient. La col·laboració ciutadana és important per erradicar aquests fets practicats per una minoria que fa molt de mal.

L'atac al falcó es va produir a l'entorn urbà del port de Ciutadella. Algú va disparar al falcó amb una escopeta d'aire comprimit, ocasionant-li fractures molt greus a l'ala i la impossibilitat de volar. Quan es va veure sorprès per la presència de la persona que el va trobar, l'animal va intentar prendre el vol i va caure a la mar. Aquesta persona no va dubtar en tirar-se a l'aigua per rescatar el falcó i va avisar al Centre de Recuperació.

El reconeixement veterinari va evidenciar que no era la primera vegada que disparaven a aquest falcó. El seu cos allotjava perdigons d'escopeta de caça al cap i al pit, amb les ferides ja curades. Les lesions actuals però han estat tan greus que no han deixat altre remei que eutanasiar-lo.

És molt trist que aquest tipus de fets es vagin repetint amb freqüència. El mes de gener d'enguany ja vam denunciar un altre cas. I és segur que els animals disparats que arriben al Centre de Recuperació són només una petita part dels que es donen en realitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00