Sociedad
Política

El Consell aprova definitivament el nou Pla de Residus insular

Estarà vigent sis anys i posarà èmfasi en la recollida selectiva a domicili

El Pla de Residus s'ha aprovat sense cap vot en contra al Ple insular. / CIMe.

Mahón

El Ple del Consell ha aprovat definitivament aquest dilluns el Pla de Residus que regirà a Menorca els propers sis anys. La mesura ha tingut el suport dels partits de l’equip de govern insular i del representant de Ciudadanos, el que fa un total de nou vots,  mentre que els quatre consellers del PP s’han abstingut.

La responsable del Pla, la vicepresidenta i titular de Medi Ambient, Maite Salord, ha destacat el més novedós en matèria de recollida de fems, la imminent recollida selectiva domiciliària. L’objectiu és que cada domicili acabi pagant pels fems que faci bonificant a qui en generi manco.

La mesura ha rebut un suport condicionat per part del conseller de Ciudadanos, Eugenio Ayuso. Ha votat a favor de la proposta però demanant la màxima vigilància per si la seva aplicació es desvia del que està previst.

El PP ha optat per una abstenció en positiu. La raó és que encara troben aspectes que es podrien millorar tot i la bona feina feta, segons reconeixen els populars. Un dels exemples és l’estació de transferència de residus de Ciutadella. Carlos Salgado,  conseller del PP, ha recalcat que havent espai on posar-la, especialment a la zona portuària, no s'entén que hi hagi cada dia camions de fems que creuin tota l'illa des de Ponent fins Milà per traslladar la brossa ja que són 100 Km per camió consumint benzina i emetent gasos contaminants.

Maite Salord li ha respost que el seu departament es posarà a treballar en el tema.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00