Viernes, 05 de Marzo de 2021

Otras localidades

La Llavor

Fer de la necessitat virtut

El sector pesquer valencià comença a recuperar-se de la crisi de la COVID convençut que pot eixir reforçat

En La Llavor, el director general d'agricultura i pesca de la Conselleria, Roger Llanes, mostrava un optimisme no exempt de cautela. El sector de la pesca de la Comunitat Valenciana, per les seues especials característiques (vaixells menuts, artesanal…) ha patit amb especial virulència la crisi. Les circumstàncies van voler, a més, que arribara la pandèmia enmig d'un panorama incert pels canvis en la reglamentació europea i nacional. Canvis centrats en la nova estratègia de protecció dels recursos pesquers.

Tot això junt ha tingut un efecte que pot ser positiu. Ara que el canal HORECA, el de l'hostaleria, reobri amb la consegüent recuperació de vendes i preus, la recuperació pot engendrar un sector pesquer valencià renovat i més resistent.

Llanes ho compara amb la ramaderia. Ací el colp ha sigut major i malgrat la reobertura de l'hostaleria es troba amb un tap en forma d'enorme romanent de carn congelada a la qual cal donar eixida.

El director general reconeix, ara que sembla que ha passat el pitjor de la crisi sanitària, que la realitat sempre torna. Que els problemes endèmics i històrics del sector agroalimentari valencià segueixen. Però amb un canvi: el consumidor ha sabut valorar que gràcies a la nostra agricultura, ramaderia i pesca no ha faltat menjar en la taula. Ara això cal posar-ho en valor i bolcar els esforços per mantindre i reforçar eixa tendència.

En La Llavor, esta setmana, parlem precisament i també del futur mercat de fruites i verdures de l'horta de Castellar-L’Oliveral. I d'abelles “urbanes”. Sense oblidar, per descomptat, les nostres seccions habituals centrades en donar-nos (indicacions) de menjar i de beure.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?