Sábado, 11 de Julio de 2020

Otras localidades

Energía eléctrica

El cable submarí ja porta electricitat de Mallorca a Menorca

S'esvaeix el perill d'un altre zero energètica l'illa com el que va passar a l'octubre de 2018 després d'un cap de fibló

Menorca i Mallorca tornen a estar unides per un cable elèctric submarí.

Menorca i Mallorca tornen a estar unides per un cable elèctric submarí. / Red Eléctrica de España

Menorca torna a rebre electricitat des de Mallorca mitjançant el cable submarí. Així ho ha anunciat l’empresa Red Eléctricade España. Finalitza així la unió elèctrica de les Illes Balears i connecta la totalitat de l'arxipèlag amb la península i amb la xarxa europea. D’aquesta manera es pot rebre energia des de Mallorca o des de la central de Maó la qual cosa impedirà que torni a haver un zero elèctric  com va passar després del cap de fibló de 2018 que va deixar sense llum a més de mitja illa.

Val a dir que en un termini 18 mesos, Red Eléctrica de España ha completat les diverses fases d'execució de el projecte que uneix les subestacions de Cala Mesquida i de Ciutadella, a Mallorca i Menorca respectivament.

Amb una inversió de 84 milions d'euros, aquesta interconnexió jugarà un paper substancial en el procés de transició energètica plantejat per a Menorca i per a totes les Illes Balears al facilitar una major eficiència en la gestió del sistema elèctric insular. L'enllaç està format per un cable terrestre-submarí tripolar de 132 kV, que pesa al voltant de 2.300 tones i connecta les subestacions de Ciutadella i Cala Mesquida. El traçat submarí és de 41,7 km, amb una profunditat màxima de 86 metres, i el terrestre transcorre per 12,5 km a Menorca i 742 metres a Mallorca. Els trams terrestres de l'enllaç són, en ambdues illes, soterrats.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?