Sociedad
IGUALTAT

Les escoles tindran una persona referent en igualtat de gènere

Afers Socials i Educació signen un pla de sensibilització per als tres sistemes educatius

El ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy, i la ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, després de la signatura del conveni entre els dos departaments per impulsar un pla d'igualtat a les escoles. / SFGA

Andorra la Vella

Els centres educatius tindran una persona referent en igualtat de gènere.

El Ministeri d’Afers Socials i el d’Educació han signat el Pla de sensibilització per a la igualtat de gènere a les escoles.

D’aquesta manera, es posen les bases per impulsar el disseny de polítiques i accions que s’han d’emprendre per prevenir i evitar comportaments de violència de gènere i domèstica, reforçant el respecte a la diversitat i promocionant una educació inclusiva. La ministra d’Educació, Ester Vilarrrubla, ha explicat que l’acord promou la creació de la figura del referent d’igualtat en el centre d’educatiu. Es tractaria d’un professional que té per missió principal detectar situacions, en el context escolar, que puguin conduir a desigualtats de gènere i proposar mesures correctores.

Aquest pla d’acció s’estén a tots els àmbits de l’ensenyament.

D’altra banda, després de la reunió de la Comissió Nacional de Prevenció de Violència de Gènere, s’ha signat amb Acció Feminista un acord per treballar conjuntament en la difusió de les mesures que es facin des del departament de polítiques d'Igualtat.

El ministeri d'Afers Socials a través de l'Àrea de Polítiques d'Igualtat preveu tancar protocols similars amb els comuns i els mitjans de comunicació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00