Sociedad
Coronavirus Covid-19

L'afluència de visitants omple els restaurants i les segones residències

Els hotels continuen sense reserves durant el primer cap de setmana de la fase de represa, en el que s'ha permès per primera vegada la lliure circulació per tot Catalunya

Platja de Cambrils. / ACN

Tarragona

La Costa Daurada supera el primer cap de setmana de la fase de represa amb un augment important de visitants de Barcelona i Lleida. Tots els alcaldes fan una valoració molt positiva de les imatges que s’han pogut veure, amb passejos marítims plens durant els primers dies de lliure circulació de persones. L'arribada de veïns de segona residència s'ha fet evident també en el l'augment de vendes del comerç de proximitat, destacant també les ferreteries, per tots aquells que, després de mesos sense visitar les seves propietats, hi havien de fer un rentat de cara.

A les platges no hi ha hagut aglomeracions i els sistemes de control han funcionat prou bé, segons expliquen diversos alcaldes, que continuen mantenint el missatge de prudència.

Bona dinàmica a bars i restaurants

El sector de la restauració, per la seva banda, es mostra molt satisfet del volum de feina d'aquest cap de setmana i assegura que si es manté el ritme d'aquest cap de setmana, el sector podria acabar salvant la temporada.

Un ritme de consum que no s'ha traduit al sector hoteler. Poques reserves als hotels urbans i de costa de cara al mes vinent, dinàmica totalment diferent a la que està vivint el turisme rural de zones com les Terres de l'Ebre, el Priorat o la Conca de Barberà.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00