Sociedad
SANT JOAN 2020

Forns i pirotècnies lluiten per aconseguir la màxima normalitat

Amb la crisi sanitària de la Covid19 les berbenes d'aquest any poc tindran a veure amb les de tot just fa un any. És per això que els forns han esmolat les xarxes per poder assumir la demanda i les pirotècnies aprofiten tant com poden la diada.

Pla escorç d'un nen observant el mostrador d'una botiga de petards els dies previs a la revetlla de Sant Joan. / ACN

Avui és nit de comprar dos clàssics, coques i petards. Forners i pirotècnies han vist un canvi en els clients en un any en el que Tarragona es prepara per viure una revetlla diferent, amb platges amb restriccions i sense multituds.

Tarragona

Amb tot els forners i pastissers s’han posat les piles i segons explica el president del Gremi de Pastissers de Tarragona s’han incrementat d’un 80% les tramitacions de comandes on line.

Miquel Pujol, professional de fa 41, i amb 36 anys de Pirotècnia Catalana a les espatlles a Vimbodí i Poblet, explica que la situació és molt complicada. Sant Joan i algunes poques festes majors els estan donant l’aire per poder respirar aquests mesos d’estiu. Calcula que per la berbena d’aquest any faran la pau, altra cosa és tot el foc de bestiari popular, dimonis i festes majors que han desaparegut d’un dia per l’altra.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00