Sociedad
INCENDI DE LA RIBERA D'EBRE

Incendi de la Ribera, un any després

Un any després del foc que val calcinar 5.000 hectàrees, gràcies en bona part al despoblament rural, els alcaldes de l'entorn lamenten que sense accés a Internet d'alta velocitat i unes millors connexions amb les ciutats per carretera, és impossible frenar el l'èxode rural.

Vall de la Bovera / ACN

Ara fa un any que el foc a la Ribera d’Ebra va acabar calcinant 5.000 hectàrees de bosc i oliveres, i va posar de manifest el despoblament d'aquesta part de Catalunya perquè les flames no van trobar cap aturador i van avançar per un bosc que ja feia anys que havia guanyat molt de terreny als camps de conreu.

Un any després, els alcaldes de l'entorn lamenten que sense accés a Internet d'alta velocitat i unes millors connexions amb les ciutats per carretera, és impossible frenar el despoblament rural.

L'alcalde de Flix, que va ser el municipi més afectat pel foc, Francesc Barbero, subratlla que la gestió forestal i agrícola post incendi ha representat una evolució respecte a temps anteriors. Ajuts directes del departament d'Agricultura per recuperar finques: no tots els afectats han pogut remuntar, però mica en mica, l'entorn natural es recupera lentament.

Molt més crític és l'alcalde de la Torre de l'Espanyola, on es va originar el foc, Joan Juncà. Parla de promeses incomplertes.

Juncà llença un missatge d'alerta de cara aquest estiu. Ara no hi ha alerta d'incendi: la primavera ha estat molt més plujosa que l'any passat, però les properes setmanes el sotabosc que ha crescut també més serà un polvorí.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00