Martes, 07 de Julio de 2020

Otras localidades

Urbanismo

El GOB demana canvis al projecte de llei que permetrà ampliar els hotels

Vol evitar que es consolidin uns hotels obsolets i que es rebaixi la petjada ecològica

La proposta d'ampliació d'aquests hotels a Son Bou ha estat molt criticada pels ecologistes.

La proposta d'ampliació d'aquests hotels a Son Bou ha estat molt criticada pels ecologistes. / GOB Menorca

El GOB de Menorca ha presentat tot una sèrie d'aportacions en el tràmit de participació pública del Decret Llei sobre mesures urgents de la Covid-19 que permet accelerar les obres als hotels per ampliar-los un 15%. El GOB demana que el projecte de Llei amb què ara s'ha de convertir el Decret-Llei, reguli els allotjaments obsolets per tal que qualsevol reforma s'hagi d'adaptar a complir amb els paràmetres urbanístics vigents o, al manco, a reduir un 50 % el volum i el nombre de places.

Si de cada dues places se'n fa una, hi ha possibilitats d'apostar de manera real per una oferta turística manco dependent de xàrters internacionals i d'augmentar el resultat econòmic final que quedi fixat a la societat illenca.

També es demana reduir la petjada ecològica de forma notable. En aquest sentit es reclama reduir el consum per plaça d'un 25% d'energia procedent de combustible fòsil i un altre 25% d'aigua.

Des del GOB es recorda que aquest mateix Govern, en línia amb moltes altres institucions internacionals, va reconèixer l'emergència climàtica el novembre de l'any passat. Les accions han de ser coherents en aquest sentit, entenen des de l’ecologisme. S'ha entregat un document pormenoritzat al Parlament, que inclou propostes de derogació total o parcial d'alguns articles, modificacions de textos i també alguna incorporació de nou articulat

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?