Sábado, 15 de Agosto de 2020

Otras localidades

Memoria histórica

Maó elimina vestigis de la dictadura franquista

Retiren cinc plaques del "Ministerio de la Vivienda" amb simbologia falangista

Les plaques llevades eren una "infracció moral" per a molta gent degut a que representaven la dictadura que va repressaliar a tantes presones.

Les plaques llevades eren una "infracció moral" per a molta gent degut a que representaven la dictadura que va repressaliar a tantes presones. / Ajuntament de Maó

L'Ajuntament de Maó ha retirat cinc plaques de l'antic "Ministerio de la Vivienda" de la dictadura franquista que incloïen l'emblema del jou i les fletxes. Encara que aquest símbol es remunta al segle XV i els Reis Catòlics, va ser adoptat i molt utilitzat per la Falange Espanyola i el govern colpista del General Franco.

El consistori ha adoptat aquesta mesura sobre la base de la llei de Memòria Històrica que ordena "retirar mencions, vestigis i símbols franquistes que puguin existir" i prohibeix "l'exhibició pública d'escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions adossats a edificis públics o situats a la via pública ". Les plaques se situaven en immobles dels carrers Sant Esteve i Miquel de Veri i ara es troben dipositades en dependències municipals.

Pel regidor de l’equip de govern, Toni Carrillos, la presència d’aquestes plaques resultava una infraccio moral per a molta gent.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?