Sociedad
Coronavirus Covid-19

Els rebrots tomben l'efecte Port Aventura

L'aparició de diferents focus de coronavirus tant al Segrià com també al Camp de Tarragona i sobretot a Barcelona han fet que les reserves dels estrangers hagin caigut en picat. Des del gremi dels hotelers es reconeix que l'obertura de Port Aventura no ha tingut prou força com per evitar un panorama cada cop més negre.

Imatge d'arxiu d'un hotel de Salou / ACN

Tarragona

Els rebrots al Segrià i Barcelona contraresten l'efecte crida per la reobertura de Port Aventura i cauen en picat les reserves als hotels de la Costa Daurada. La falta de turisme estranger fa que alguns hotels optin ja per no obrir en tota la temporada.

El punt d'inflexió va ser l'obligatorietat de dur mascareta. Vint-i-quatre hores després, els hotels de Salou, Cambrils i Vila-seca van rebre una onada de cancel·lacions sobretot del mercat britànic. Ara mateix, hi ha hotels de la Costa Daurada amb més cancel·lacions que reserves, asseguren fonts del sector.

Berta Cabré, presidenta de la patronal de l'hostaleria i el turisme. Aproximadament només el 50% dels hotels estan oberts...i aquests amb un 30% d'ocupació. El sector tem un agost encara pitjor.

Cabré explica que en declaracions a aquesta emissora ens ha explicat que 9 mesos enrera la temporada turística del 2020 es veia tant bona que fins i tot hi havia hotelers que van invertir molts diners.

Afegeix que les reserves no han parat de caure i que aquest any fa falta el turista que omplia els hotels, el client estranger.

La presidenta dels hotelers, però, també vol destacar la part positiva de la situació actual que representa la circulació del turista nacional

Ara faltarà veure si el mes d'Agost cau, és manté o fins i tot les reserves s'animen i els hotelers voldran parlar de que ja hi ha temporada turística.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00