Sábado, 15 de Agosto de 2020

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Menorca arriba als 11 casos actius de Covid-19

A més hi ha una trentena de persones més aïllades per si estan infectades

La Covid-19 és ben present a l'Illa.

La Covid-19 és ben present a l'Illa. / Pixabay.

Menorca té un nou cas actiu de Covid-19. Amb aquest ja són onze les persones malaltes en aquest moment. Afortunadament només una és a l’hospital Mateu Orfila i es troba a planta ja que no ha calgut dur-la a la UCI.

El nou positiu és una persona resident a Menorca que fa uns dies va tornar d'un viatge. No té cap relació amb la resta dels casos actius.

La bona notícia d'aquest dimecres és que un els professionals sanitaris que es trobaven sota vigilància ja pot fer vida normal després de tornar a donar negatiu a les proves PCR.

Per altra banda,  Menorca també té a una trentena de persones en aïllament a causa de que podrien ser portadors de virus segons han manifestat fonts de l'IB-Salut. Es tracta de gent que ha estat en contacte amb algun cas actiu.

El protocol els va portar a sotmetre als tests PCR i en la primera prova van donar negatiu. No obstant això aquests primers exàmens no són concloents. La Covid-19 té un període d'incubació de entre deu i catorze dies pel que aquestes persones podrien tenir el coronavirus dins i estar desenvolupant la malaltia però les proves PCR no ho podrien detectar encara.

Segons l'IB-Salut, un test que dóna positiu indica amb el 100% de seguretat la presència de la malaltia. Però un negatiu no és tan definitiu ja que el coronavirus podria no ser detectable encara.

D'aquesta trentena de persones aïllades, el col·lectiu més ampli i que suposa la meitat del total són treballadors de l'hotel d'Alaior que van estar en contacte amb una empleada que sí que va donar positiu a finals de la passada setmana.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?