Jueves, 03 de Diciembre de 2020

Otras localidades

EGM EGM La SER lidera 2020 con su mejor resultado en tres años
Coronavirus Covid-19

A finals de mes la URV ja tindrà enllestit un test més eficient per detectar la COVID-19

L'anunci ja es va fer fa unes quantes setmanes, però en declaracions a SER Catalunya, la rectora de la URV, María José Figueras, ha confirmat que ja està tot a punt i que aquesta nova prova és molt més efectiva de es que hi ha ara perquè d'entre d'altres elimina els falsos positius i negatius.

Investigadores del grup de recerca Interfibio treballant en el desenvolupament del prototip.

Investigadores del grup de recerca Interfibio treballant en el desenvolupament del prototip. / URV

La URV tindrà llest abans que acabi el mes un test de detecció ràpida del COVID-19 que costarà un euro i oferirà resultats en només 15 minuts. La rectora, Maria José Figueras, assegura que la prova millora l'eficàcia dels tests actuals perquè elimina els falsos positius i també els falsos negatius. Així ho ha explicat en declaracions a SER Catalunya María José Figueras és la rectora de la URV en declaracions a aquesta emissora

D’aquest test es diu que es molt fiable perquè elimina falsos positius o falsos negatius que és un dels principals problemes que plantegen els tests serològics que es fan servir ara. I també es diu que dona màxima informació perquè avisa de si la persona que sa fet el test té la malaltia, si l’ha passat i ha generat anticossos o si no la té ni l’ha passat.

Per a fer-nos una idea, aquest dispositiu és molt similar a un test d'embaràs o als que utilitzen les persones diabètiques. A partir d'una petit punxada al dit es col·loca una gota de sang a la tira reactiva. Una línia vermella indicarà que ja s'ha passat la infecció. Ratlla de color blau avisa de que la infecció és activa.

Maria José Figueras ha apuntat que s’està treballant en d’altres fronts com ara amb antiinflamatoris.

Tornant al Test aquest costa un euro i s’espera que estigui a punt per començar el seu procés de fabricació a escala industrial.

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?