Sociedad
SOCIETAT

Prades es bolca per donar suport a la Gal·la Rouge

El jove drag queen ha rebut amenaces anònimes al seu domicili per vestir-se de dona. Els veïns i l'ajuntament rebutgen frontalment els fets i li han donat suport públicament.

Cedida per l'ajuntament de Prades. / ACN

Un jove drag-queen de Prades ha rebut diverses cartes anònimes amb atacs homòfobs i transfòbics d'un grup de veïns del poble, un cas que ja està a mans de la policia. Ajuntament i veïns li han donat suport amb una concentració aquest dijous al vespre.

La darrera carta. / Facebook Lidia Vargas.

Els escrits van començar al mes de febrer, van seguir al juny i s'han repetit al juliol. Tres cartes que l'Isaac, o Gal·la Rouge en el seu vessant drag-queen, ha rebut a casa seva i en les que els veïns anònims li demanen, en una clara mostra d'odi i intolerància, que sigui una persona normal i deixi d'actuar com el que consideren una aberració malaltissa pel poble; Fins i tot l'acaben amenaçant si no marxa directament del municipi.

El jove ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra, que han obert diligències per un presumpte delicte d'odi i discriminació.

Múltiples mostres de suport

L'alcaldessa de Prades, Lidia Bargas, ha rebut al jove per transmetre-li el suport del consistori i convidar als autors dels anònims a donar la cara públicament. La plaça de l’ajuntament ahir es va quedar petita davant de les desenes de persones que es van concentrar per mostrar-li el seu escalf. Ell ho ha agraït assegurant que “tots som iguals, i cadascú és lliure de viure com vulgui”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00