Viernes, 25 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Normalización lingüística

'Los Nogales' o 'Els Noguers'?

Comença a Es Migjorn Gran una recollida de signatures per normalitzar el nom de la zona esportiva

La zona esportiva de Los Nogales acollia fa un any el concert més multitudinari de la història de Menorca amb gairebé 10.000 persones.

La zona esportiva de Los Nogales acollia fa un any el concert més multitudinari de la història de Menorca amb gairebé 10.000 persones. / Lluís Soler

Com s'ha d'anomenar el camp de futbol d'Es Migjorn Gran? Aquesta és la qüestió que planteja Joan Pons Moll, veí del municipi i que ha iniciat una recollida de signatures per portar aquesta qüestió davant del consistori que ara presideix Antònia Camps.

Joan Pons assenyala que en escriptures oficials de 1787 i 1798 del terreny sobre el qual es va construir el camp de futbol, els notaris de l'època assenyalaven que el seu nom oficial era "Els Noguers".

El terreny de joc actual es va construir el 1972 durant la dictadura franquista i se’l va denominar "Los Nogales". Però aquesta denominació aniria ara en contra de la Llei de Normalització Lingüística i el seu reglament.

 

L'instigador de la recollida de signatures espera que el tema es porti a Ple municipal i que allà es resolgui la qüestió normalitzant el nom de la zona esportiva per a, posteriorment, canviar les lletres de camp i que ja llueixin "Els Noguers".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?