Sociedad

El TSJC també diu no als hostalers de Lleida, que es desesperen

La Federació d'Hostaleria assegura que tres de cada deu negocis ja no obrirà mai més mentre que alcaldes de Lleida i els sis pobles del Baix Segre amb la restricció de servir a l'interior dels locals tornen a reclamar un canvi a la Generalitat

Plats trencats al terra. Una de les manifestacions d'aquest estiu dels hostalers de Lleida / ACN

Lleida

Nou revés per als empresaris de l'hostaleria de Lleida. A la negativa del Procicat d'aixecar la prohibició de servir dins dels restaurants i bars, s'hi ha afegit aquest dijous la desestimació del recurs judicial que havien presentat contra aquestes restricions davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Això ha enfonsat encara més els ànims dels hostalers, que es veuen desesperats i ara, sense opcions. Asseguren que si ara preveuen que el 30% dels negocis ja no aixecarà mai més la persiana, potser el percentatge augmenta quan finalment ho puguin fer. El president de la Federaciío d'Hostaleria, Josep Castellarnau, assegura no entendre perquè a Lleida hi ha tanta duresa en les mesures a la restauració i afirma que el seu enuig el comparteix bona part de la societat lleidatana.

Queixa a Torra

La Paeria de Lleida, per la seva banda, s'ha queixat avui al president Quim Torra. Segons l'ajuntament, si bé la raó del Procicat de mantenir els bars tancats a l'interior és pel risc de rebrot, que és molt alt, els contagis segueixen caient i també els ingressats als hospitals. Per tot plegat, reclamen al Govern que reconsideri la negativa i que, com a mínim, es pugui plantejar un terme mig. Permetre obertures interiors durant els migdies, pels dinars, i per la nit, només terrasses. I si no al 50%, un percentage més baix. Aquesta és la proposta que ha transmès l'alcalde accidentl de Lleida, Toni Postius, al president, que s'ha compromès a analitzar-la amb el Procicat, segons Postius.

Baix Segre torna a insistir

També els alcaldes de Soses, Seròs, Alcarràs, Aitona, Torres de Segre i La Granja d'Escarp han reiterat la seva reclamació al Govern que reconsideri la limitació d'obertura de bars i restaurants. Confien que el Procicat que, segons l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, es torna a reunir aquest divendres, pugui canviar d'idea i permeti l'obertura dels interiors dels bars i restaurants, molt tocats per la crisi i el tancament forçat per tal de reduir la corba dels contagis.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00