Sábado, 16 de Enero de 2021

Otras localidades

Doblaje

El doblatge en valencià ja té la seua Viquipèdia

L'objectiu de projecte creat pel viquipedista Francest Fort vol promoure i difondre la cultura general del doblatge, el cinema d'animació i l'audiovisual en valencià

Posar en valor el doblatge en la nostra llengua. Eixe és el principal objectiu de Viquiprojecte Doblatge en Valencià. El primer que es fa amb caràcter col·laboratiu de tots aquells que estimen la nostra llengua.

La idea ix dels viquipedistes d'Amical Wikimedia, què s'ha encarregat de crear la base del projecte. La col·laboració ve de la mà de diversos col·lectius, persones particulars i també dels dobladors professionals, que han cedit part del seu treball per a completar els articles.

Francesc Fort, un dels responsables del projecte, ha participat al programa 'Hoy por Hoy Comunitat Valenciana' i ha explicat que hi ha molt d'interés per part de professionals i particulars per a que la Viquipèdia continue endavant. També creu que les produccions audiovisuals fetes en valencià podrien subsistir als cinemes, ja que quan es fan bones produccións, el tema de la llengua queda en un segon pla.

Sobre els continguts, destaca la presència de sèries com Bola de Drac, amb mostres de veu dels seus dobladors valencians, i altres produccions com Karate Kid o El Padrí. Les veus dels actors de doblatge també són perfectament reconeixibles com Juli Mira o Francesc Fenollosa.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?