Domingo, 25 de Octubre de 2020

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Els cribatges massius arriben al Camp de Tarragona

Salut vol fer 3.000 proves PCR a partir de demà a tres barris diferents de la ciutat per tal de detectar els assimptomàtics i trencar les cadenes de transmissió.

Prova PCR.

Prova PCR. / ACN

Salut farà fins a 3.000 proves PCR a partir de divendres a tres barris de Reus després que el nombre de positius s’hagi disparat a la capital del Baix Camp i el risc de rebrot s’apropi als 400 punts.

Els epicentres seran al CAP Sant Pere, on s'ha instal·lat un mòdul prefabricat al pati, i a l'Hospital Sant Joan. Al Centre d'Atenció Primària estan cridats els veïns d’entre 20 i 50 anys del barri de la Sardana i al centre hospitalari els dels barris la Pastoreta i Monestir.

Es realitzaran divendres, dissabte i dilluns amb la previsió de fer un miler de proves diàries. Es tracta de dades importants si es comparen amb altres cribratges massius fets a municipis del Besós, per exemple, on es van realitzar al voltant de 500 diàries. L’objectiu és trencar les cadenes de transmissió dels assimptomàtics.

En 10 dies, el risc de rebrot a la ciutat de Reus ha passat de 97 punts a més de 390 aquest dimecres, un dels més alts del país. De fet, en la darrera setmana, només a la capital del Baix Camp, s’han confirmat 151 positius per Coronavirus dels 334 totals del Camp de Tarragona.

“Bona noticia”

L'Ajuntament de Reus ha celebrat a través d’un comunicat que es facin cribratges per obtenir dades més realistes de la situació de la pandèmia a la ciutat. Fonts municipals apunten que els resultats de les proves PCR en aquests tres barris serviran per planificar futures accions per fer front a l'epidèmia.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?