Jueves, 04 de Marzo de 2021

Otras localidades

La Llavor

Mireia Mollà reivindica la "diversitat" de la seua conselleria

Amb la consellera repassem els reptes de la nova normalitat en el camp valencià

Mireia Mollà nega les tensions que li atribueixen. No hi ha tensió amb les associacions agràries, assegura. Ella entén que eixes associacions, AVA i la Unió de Llauradors, amb molt bon criteri han decidit aprofitar el moment, la bona imatge mostrada pel sector durant la pandèmia, per a fer-se fortes i per a posar en valor eixa bona imatge. Per això es mostren tan crítiques.

Però en realitat el diàleg amb elles és una constant. És més, assegura que dins d'eixa estratègia estan les crítiques d'AVA i la Unió a la paràlisi de la seua conselleria per les tensions internes, perquè el mestissatge amb els socialistes, la consellera és de Compromís, no funciona. Però Mireia Mollà diu que no. És més, presumeix d'eixa diversitat. I la diversitat alenteix les decisions, però aquestes acaben sent millors.

Collidors

Preguntada per si podem estar tranquils davant les campanyes agràries que tenen demanda collidors, la seua resposta és que hem de ser prudents. La situació dels temporers està darrere, a Aragó i Catalunya, de brots durant l'estiu. Mollà afirma que el seu departament n'està preparat.

Que els PCR que demanen les associacions agràries només poden fer-se quan existisquen contractes. Que, en tot cas, són competència de sanitat. I que si alguna cosa ha de preocupar és tindre una "solució residencial", això és, que els temporers visquen en cases que permeten, arribat el cas, complir la quarantena amb garanties i uns mínims sanitaris.

PAC

No hi ha data per a la pròxima reunió de l'anomenat "lobby valencià" format per cooperatives, associacions agràries... per tot el sector. Però afirma que hi haura trobades per a fer força a Europa a l'hora de reclamar una PAC que no ens margine. Recordem que la conselleria, en les negociacions de la PAC, està enfrontada amb el ministeri que sí que defensa el criteri econòmic com a base per a la definició del que la Unió Europea diu "agricultor genuí", i per tant, susceptible de rebre ajudes. Per a ella no val el criteri econòmic. Ha de respectar-se la singularitat del camp valencià bàsicament minifundista.

El cotonet

Alerta Mireia Mollà de la plaga del cotonet, que està arribant a un punt molt perillós. Que pot acabar afectant cítrics d'altres punts d'Espanya i demana ajuda a totes les administracions per a poder usar el parasitoide que permet combatre aquesta plaga que tant de mal està fent als cítrics.

I sobre la polèmica del CAVA...

Lamentant que s'haja hagut de renunciar, per raons legals, a la de Cava Valencià, no li desagrada l'opció "cava de l'interior valencià". A la qual s'ha arribat després de proposar-se "Altos de Levante", que va provocar un clam en contra. En la recambra queda una altra, "Altos requenenses" que tampoc convenç a la consellera.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?