Miércoles, 30 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Comencen els cribatges massius a Ciutadella per frenar la Covid

Es volen fer unes 3.000 proves PCR entre avui i dissabte

Les proves del cribatge massiu es faran a la carpa de Covid-exprés devora del centre de salut de Canal Salat.

Les proves del cribatge massiu es faran a la carpa de Covid-exprés devora del centre de salut de Canal Salat. / Quatre Vents

L’Àrea de Salut de Menorca durà a terme un estudi de cribatge i diagnòstic de la COVID-19 a Ciutadella amb l’objectiu de determinar la incidència dels SARS-CoV2 en aquest municipi de ponent on s’hi concentren el 65% dels casos positius actius de l’illa. Aquest cribatge començarà avui dimarts com a mesura per a intentar combatre l’expansió del virus i tallar la transmissió comunitària.

El cribatge de Ciutadella va dirigit a dos col·lectius molt específics: persones residents al municipi d’entre 14 i 40 anys o bé que es dediquin a tenir cura d’infants i persones majors als seus domicilis. Es tracta, per una banda, de la franja d’edat on es detecta una major incidència de COVID-19 i, per una altra, de persones que estan en contacte estret i molt directe amb dos col·lectius especialment vulnerables, com són els nostres majors i els infants.

La recollida de mostres es farà durant 5 dies, de dimarts a dissabte, a la carpa de la COVID-Exprés instal·lada al centre de salut Canal Salat de Ciutadella, de 17.30 a 19.30h hores. Les persones que responguin al perfil de l’estudi i vulguin fer-se la prova poden demanar cita telefonant a l’equip de l’UVAC de Ponent, al 646 062 331, de 9 a 20h.

El resultat de les proves PCR es coneixeran en el termini de 6 dies. Aquests test, però, es complementarà amb una prova serològica de punció capil·lar al dit de manera que totes les persones que participin en aquest estudi tindran un primer resultat immediat i podran saber si el virus està actiu i, per tant, han de fer aïllament i quarantena o ja han passat la malaltia.

Des de l’Àrea de Salut de Menorca, han demanat la col·laboració a l’Ajuntament de Ciutadella per tal que la Policia Local pugui regular les possibles cues que es puguin formar a l’hora de la recollida de les mostres. Si bé es fa difícil saber la resposta que tindrà aquest cribatge selectiu, el gerent de l'IB-Salut, Romà Julià, calcula que es podrien recollir unes 3.000 mostres PCR. En funció de com es desenvolupi aquest estudi, no es descarta que es pugui allargar uns dies o bé que la mostra es pugui obrir a altres grups de població del mateix municipi.

Val a dir que la resposta de la gent a l’anunci de les proves va ser immediata. En un parell d’hores després de l'anunci ja s’havien reservat 80 cites per avui dimarts. En un principi, l’IB-Salut tenia previst atendre gent sense cita prèvia, però veient aquesta resposta es va descartar aquesta opció.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?