Martes, 20 de Abril de 2021

Otras localidades

Gairebé un milió i mig d'alumnes tornen avui a les aules

Tres centres no han pogut començar el curs, dos d'ells per Covid-19 i un perquè han detectat un niu de vespes velutines a l'exterior i no poden ventilar

A dia d'avui hi ha 90 positius entre professors, treballadors i alumnes i gairebé mig miler de confinats de forma preventiva

Entrada d'alumnes a l'Escola Matilde Orduña de l'Hospitalet de Llobregat

Entrada d'alumnes a l'Escola Matilde Orduña de l'Hospitalet de Llobregat / Soledad Domínguez (Cadena SER)

Gairebé un 1.340.000 alumnes tornen avui a les escoles i instituts de tot el país en un curs marcat per les mesures higièniques que alteraran completament el funcionament de les aules. Unes aules que en el cas de la secundària tindran de mitjana gairebé 29 alumnes.

Segons el càlcul fet per Ser Catalunya a partir de dades del departament d'educació, a finals de curs a les aules de secundària hi havia una mitjana de 28 alumnes i mig. I ni la contractació de més professors -5.400 per a totes les etapes- ni la creació de nous instituts i grups extra de secundària és capaç de rebaixar aquesta xifra. Dels 20 municipis amb més població de Catalunya tots llevat de Sant Cugat tenien el curs passat entre 29 i 31 adolescents per aula. I enguany hi ha d'entrada 1.454 alumnes més en aquesta etapa, als que se sumaran els que arribin un cop començat el curs. Són a més classes a on han d'entrar molts docents perquè és una etapa més especialitzada. Per tant la idea del grup bombolla queda absolutament desdibuixada.

A la primària tampoc s'ha aconseguit reduir els grups de convivència en tots els casos. 1 de cada tres aules tindrà més de 20 alumnes.

La tornada a l'escola és més estressant que mai per a alumnes i famílies perquè canvien els horaris i sobretot els hàbits.

Abans de sortir de casa les famílies hauran de prendre la temperatura als infants i estar atents a qualsevol símptoma. Si hi ha febre, per sobre de 37 graus i mig, mocs, tos, vòmits o mal de cap, l'alumne s'ha de quedar a casa i trucar al centre de salut. Si només té mal de coll i mocs però cap altre símptoma pot anar normalment a l'escola. Als centres s'han modificat els horaris d'entrada i sortida i s'han habilitat nous accessos per evitar aglomeracions i barreges de grups. Des del moment que entrin per la porta i durant tota la jornada, els alumnes a partir de 6 anys han de dur mascareta, també amb el seu grup estable. S'han reforçat els protocols de neteja dels espais comuns, al menjador s'hauran de fer torns i mantenir distàncies. I a les extraescolars, fora del grup classe, distància, rentat de mans i mascareta.

El director general de centres públics, Josep González Cambray afirma que aplicaran als centres totes les mesures de prevenció conegudes.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?