Sociedad
Juan Carlos I

El Consell debatrà retirar la Medalla d'Or al rei emèrit Joan Carles I

La sessió de dilluns també tractarà l'elecció d'Elena Costa con a directora gerent de la Fundació Foment del Turisme de Menorca

El rei emèrit podria perdre la Medalla d'Or del Consell aquest dilluns. / Archivo Europa Press

Mahón

El Ple del Consell d’aquest dilluns debatrà la retirada de la Medalla d’Or de la institució al rei emèrit Joan Carles I. La proposta surt de Més per Menorca que considera que el Borbó ha perdut les condicions que motivaren la seva concessió.

Aquest honor se li va concedir per la diada de Sant Antoni de 1993. En aquella ocasió se li va reconèixer una conducta impecable en el procés de transformació del règim polític espanyol en una monarquia parlamentària, democràtica i moderna. Des de Més es considera que les actuacions poc exemplars fetes públiques darrerament posen en entredit la bona conducta que va motivar l’entrega de la Medalla.

El ple també tractarà la previsible acceptació de la cessió de la titularitat del poblat talaiòtic de Torre d’en Galmés. En aquest moment, el propietari és l’estat, però vol entregar-lo gratuïtament al Consell.

La sessió també preveu dues interpel·lacions de PP i Ciudadanos per tractar de la designació d’Elena Costa com a directora gerent de la Fundació Foment del Turisme de Menorca gràcies a un tribunal que, per ells, no hauria estat vàlid.

A més hi haurà una compareixença voluntària de la presidenta Susana Mora per parlar de la situació a l’illa amb la Covid.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00