Sociedad

Artur Mas: "Esquerra defensa el que defensava jo anys enrere"

L'expresident de la Generalitat es mostra partidari que es revisi el delicte de sedició abans de les eleccions

ENTREVISTA Artur Mas (expresident Generalitat) "Crec que el 9-N i l'1-O van ser confrontacions intel·ligents. Algunes coses que van passar després, no"

ENTREVISTA Artur Mas (expresident Generalitat) "Crec que el 9-N i l'1-O van ser confrontacions intel·ligents. Algunes coses que van passar després, no"

41:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1600761316008/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat la seva proposta d’un referèndum acordat amb l’Estat espanyol. En una entrevista a ‘Aquí, amb Josep Cuní, Mas ha remarcat que hi haurien dues preguntes: una formulada per l’Estat, i l’altra, pel Parlament de Catalunya. De fet, l’expresident ha criticat que Esquerra proposi un referèndum pactat perquè no diu de quina manera el faria. Ha afegit, a més, que els republicans defensen el que ell defensava fa uns anys.

Durant la seva entrevista a Ser Catalunya, l’expresident Artur Mas s’ha mostrat partidari que es revisi el delicte de sedició tal com vol fer el govern espanyol. Mas, però, ha remarcat que no li agrada aquesta mesura i que no és la correcta, però que si ha de servir perquè surtin els presos doncs ho defensa. Artur Mas ha afirmat que el que caldria i seria just és l’amnistia.

Les disputes entre el PDECAT i Junts per Catalunya també han centrat part de l’entrevista. Artur Mas, que encara manté el carnet del Partit Demòcrata, ha assegurat que no hi ha un motiu que porti a la separació i que no hi hagi res a fer per evitar la ruptura. Tot i això, l’expresident veu complicat anar junts a les pròximes eleccions catalanes.

L’expresident també ha parlat de les retallades que va aplicar durant el seu mandat. Artur Mas ha remarcat que van ser necessàries i s’ha preguntat si durant aquests últims anys no s’ha pogut fer res per revertir-les.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00