Martes, 27 de Julio de 2021

Otras localidades

La Llavor

La "biblia" de les plagues

"Plagues agrícoles", obra dels entomòlegs Ferran García Marí i Francisco Ferragut es presenta com "l'obra definitiva", la referència obligada, per a conéixer les plagues que afecten l'agricultura mediterrània

El comerç internacional i el canvi climàtic són dos elements clau per a entendre l'actual panorama de les plagues ací. L'augment global de la temperatura ha portat plagues que als anys 90 es pensava que mai podrien arribar al Mediterrani. Així mateix, el comerç internacional està darrere de l'arribada d'altres plagues tan desconegudes ací que la naturalesa manca de mitjans, si més no, per a intentar frenar-les.

Entre les primeres, ha explicat García Marí en La Llavor, está, per exemple, el "minador dels cítrics" i també la “tuta”. I entre les segones, que han arribat pel moviment que provoca la globalització i el comerç internacional, està la “xylella fastidiosa” per a la qual no hi ha tractament.

Per això entén les queixes dels agricultors quan exigeixen més mesures de control a les fronteres. Això sí, trenca una llança en favor de les administracions a Espanya: "Fan el que poden", afirma. García Marí considera encara molt llunyà un futur en el qual la lluita contra les plagues puga prescindir dels químics, però destaca que el seu consum pot anar reduint-se progressivament gràcies als avanços en tècniques de control biològic de les plagues mitjançant, per exemple, la solta d'insectes i microoganismes.

L'obra “Plagues Agrícoles”

Ferran García-Marí i Francisco Ferragut Pérez, professors d'Entomologia Agrícola de la Universitat Politècnica de València, aporten en aquest llibre informació sobre les principals plagues de cultius mediterranis. L'estudi de cadascun s'aborda en diversos apartats que inclouen la seua importància agrícola, les plantes a les quals ataca, el seu aspecte extern i detalls que poden ajudar a la seua identificació, la presència d'espècies similars o que causen danys semblants, la seua biologia, cicle de desenvolupament i comportament, així com els danys i símptomes que produeix en les plantes, inclosa la importància econòmica d'aquests danys.

Tot en 500 pàgines i amb 1450 fotografíes que ajuden a la identificació dels insectes, dels seus enemics naturals i al reconeixement dels danys que causen en les plantes. Les plagues s'han ordenat de manera taxonòmica per a destacar les similituds biològiques o de gestió entre organismes inclosos en grups afins i que, per tant, presenten una morfologia i manera d'acció similar.

Phytoma-España ha volgut sumar-se a la celebració de l'Any Internacional de la Sanitat Vegetal amb la versió ampliada i actual del seu llibre més venut en els 32 anys de trajectòria com a editorial especialitzada en la salut de les plantes i la protecció dels cultius.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?