Domingo, 13 de Junio de 2021

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

El teletreball com a revulsiu pel repoblament rural

El Priorat i la Conca de Barberà busquen en el teletreball la solució al despoblament. La pandèmia ha accelerat l'arribada de la xarxa de fibra òptica, que podria arribar a tots els municipis en un parell d'anys.

A la Conca de Barberà han perdut 700 habitants en els darrers cinc anys i ara superen per ben poc els 20.000 habitants, uns 5.000 menys habitants ara que abans de la Guerra Civil. El president comarcal, Magí Trullols, veu la pandèmia com una oportunitat per recuperar habitants.

El Priorat ha despertat també l'interès de famílies que han volgut fer un canvi de vida i instal·lar-s'hi. Xavier Gràcia, alcalde de Gratallops i president del consell comarcal, subratlla que la comarca arrossega un dèficit de serveis de fa anys.

Uns serveis mínims que al seu parer passarien per descentralitzar escoles de referència, de manera que els pobles sense prou alumnes no hagin de desplaçar-se fins la capital comarcal sinó tenir un centre més proper. I el mateix amb la sanitat i els serveis socials. Ara, tots dos tenen el focus posat en l’arribada de la xarxa de fibra òptica. A Montblanc va arribar el passat juliol.

 

I al Priorat confien en que arribi a cada poble en els propers dos anys malgrat la dificultat del terreny.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?