Martes, 22 de Junio de 2021

Otras localidades

SER CATALUNYA

Univers Camp de Tarragona: la pandèmia ho ha canviat tot?

Josep Cuní ha moderat una conversa entre els alcaldes de Tarragona i Reus i la presidenta de la Diputació en la que han parlat del futur metropolità, de la manca de finançament pel món local o del futur del turisme.

La tercera edició de l’Univers Camp de Tarragona ha vingut marcada per la pandèmia i els seus efectes al món local. Els alcaldes de Tarragona i Reus, Pau Ricomà i Carles Pellicer, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, han conversat durant 90 minuts amb Josep Cuní sobre el futur del territori a nivel econòmic, metropolità i turístic.

Administracions locals ofegades

Els batlles reconeixen que la crisi econòmica derivada de la situació sanitària els força a repensar els serveis que ofereixen a la ciutadania: sense una millora del finançament, qüestionen que puguin atendre la crisi social. Tots dos carreguen contra les limitacions del govern central per disposar del superàvit d'anys anterior i reclamen una part del pastís europeu per poder fer front a la despesa extra que ha originat la pandèmia, des del serveis socials fins la neteja i desinfecció d'instal.lacions municipals. La presidenta de la Diputació també se suma a la reivindicació.

Focus posat al tren tram

Els líders territorials tarragonins van qüestionar una de les principals infraestructures de mobilitat previstes al territori: el tren tramvia que uneix -aprofitant les vies antigues de la costa- Cambrils i Tarragona i que té un ramal fins a Reus. Això és el que està dissenyant la Generalitat, però ni els alcaldes ni la Diputació ho veuen clar.

El futur metropolità

Sobre la configuració de l'àrea metropolitana van parlar clar: l'estructura política i els límits que ha de tenir és ara per ara un escull que el territori no ha salvat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?