Martes, 13 de Abril de 2021

Otras localidades

Castells

Què passa amb els castells?

Tot just el cap de setmana que s'hagués celebrat una nova edició del Concurs de Castells de Tarragona, parlem amb els periodistes Quico Domènech i Carles Cortés sobre quina és la situació del món casteller, què fan les colles i la incògnita sobre quan podran tornar a l'activitat.

La Tarraco Arena Plaça durant una edició del Concurs de Castells de Tarragona.

La Tarraco Arena Plaça durant una edició del Concurs de Castells de Tarragona. / Concurs de Castells.

Divendres 2 d'octubre de 2020. A les portes del primer cap de setmana d'octubre d'any parell. Això en circumstàncies normals significaria que durant les pròximes 48 hores, la Tarraco Arena Plaça es convertiria en l'epicentre del món casteller amb una nova edició del Concurs de Castells. Però la pandèmia de la Covid-19 va aturar els assajos de les colles de cop al mes de març, sense avisar, com va passar amb la rutina de milions de persones. Els castells són una activitat de molt contacte físic i que involucra a gent de totes les edats. Com a tal, serà de les darreres en tornar a l'activitat.

Amb els periodistes Carles Cortés i Francesc Domènech en parlem de tot plegat. Intentem apuntar cap a un possible retorn dels assajos, el paper que jugarà la por en tornar a reunir a tanta gent en un espai concret i amb contacte estret. També de la funció social que juguen les colles amb molt dels seus castellers que, possiblement, hagin descobert també una altra rutina de vida, sense el compromís que demana una colla castellera entre assajos i actuacions gairebé cada cap de setmana de març a octubre.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?