Sociedad
Medio ambiente

El GOB denuncia les actuacions del Govern als torrents de Menorca

Els ecologistes lamenten que no es respectin els entorns naturals i només es prioritzi l'evaquació d'aigües de pluja

L'actuació de Medi Ambient al torrent de Ferreries afecta a la flora, fauna i terra fèrtil de la zona. / GOB Menorca

Mahón

El GOB ha dirigit un escrit de protesta al Conseller de Medi Ambient del Govern Balear per la manera que s'estan duent a terme les labors per a garantir la circulació de l'aigua pels torrents de Menorca. A la, segons el GOB, enorme destrossa de biodiversitat s'hi ha de sumar una pèrdua molt gran de terra fèrtil i una contradicció frontal amb la normativa vigent.

Les darreres actuacions fetes a zones de Ferreries i d'Alaior mostren, com ja ha passat en ocasions anteriors, una eliminació total de la vegetació interna de les lleres, de la fauna associada, així com de quasi tota la vegetació de vorera.

Des del GOB es reconeix la necessitat de fer nets els torrents, però es recorda que no ens podem quedar amb una reducció simplista que diu que aquests vials només han de servir per evaquar aigua. També són espais que acullen fauna i flora valuosa.

A més, la pèrdua de terra fèrtil bona afecta directament a l’economia del sector primari que perd recursos productius. Això es podria evitar fàcilment mantenint vegetació als marges dels torrents que filtrarien la terra de llaurar evitant que acabés a l'aigua i, d'allà al mar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00