Lunes, 26 de Octubre de 2020

Otras localidades

Armada

Dos vaixells de l'Armada fan escala a Maó

L'Álvaro de Bazán i el Patiño acaben de participar a uns exercicis internacionals a la costa mediterrània francesa

Els dos vaixells de l'Armada espanyola que arriben aquest cap de setmana al port de Maó.

Els dos vaixells de l'Armada espanyola que arriben aquest cap de setmana al port de Maó. / Armada espanyola

Els vaixells de l'Armada "Alvaro de Bazán" i "Patiño", integrants de l'Agrupació Permanent d'Escortes de l'OTAN SNMG-2 (Standing NAT Marítim Group 2), visitaran el port de Maó entre els dies 10 a l'13 d'octubre.

 El comandament de la SNMG2 recau, des de juny de 2020 i durant un any, en el contraalmirall espanyol Manuel Aguirre, que exerceix el comandament des del vaixell insígnia, actualment la Fragata "Alvaro de Bazán".

Des que Espanya va assumir el comandament, l'agrupació s'ha desplegat al Mar Negre i Mediterrani, participant en els principals exercicis navals internacionals de la regió sud de l'OTAN, com els exercicis "BREEZE 20" i "SIGUI BREEZE 20", organitzats per les marines de Bulgària i Ucraïna, respectivament, al Mar Negre al juliol 2020, i, més recentment, en l'exercici "DYNAMIC MARINER 20", organitzat per la Marina nacional de França en la seva costa mediterrània.

Igualment, i com a força permanent de l'OTAN, l'agrupació ha desenvolupat tasques de vigilància, en suport fonamentalment a l'Operació SIGUI GUARDIAN, de vigilància i prevenció d'amenaces en l'entorn marítim, i ha fet presència naval en els ports de Burgas (Bulgària ), Odessa (Ucraïna), Souda (Grècia), Rota (Espanya), Alger (Algèria) i Toulon (França).

Durant l'estada a Menorca, està previst que el contraalmirall Aguirre ofereixi una roda de premsa als mitjans locals,  dissabte 10 a l'Estació Naval de Maó, en què estarà acompanyat pels comandants de tots dos vaixells.

A causa de la crisi sanitària generada per la pandèmia COVID19, en aquesta ocasió no hi haurà jornades de portes obertes perquè els ciutadans puguin visitar els vaixells, com hauria passat en circumstàncies normals.

Els integrants de la SNMG2 no podran visitar l'illa, però podran gaudir de les instal·lacions de l'Estació Naval, després de passar diversos mesos embarcats amb escasses oportunitats per baixar a terra. En aquesta ocasió l'Estació Naval estarà a la seva disposició pràcticament en exclusiva, per minimitzar els riscos de contagi i preservar la condició d'espais lliure de COVID que tenen tots dos vaixells.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?