Sociedad

Josep Maria Miró i Coromines es fa amb el Premi Born per tercera vegada

L'obra guanyadora du per títol "El cos més bonic que s'haurà trobat mai en aquest lloc"

Foto del premiat / Cercle Artístic de Ciutadella

Mahón

Després de la inauguració oficial de divendres, aquest passat dissabte el remodelat Teatre de Born de Ciutadella va viure una altra nit especial, amb la celebració de la cerimònia de lliurament del "Premi Born de Teatre", que en va recaure en l'obra “El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc”.

Després de 15 llargs anys de desterrament el Premi Born tornava per fi al teatre que li dona nom. El jurat, format per Denice Duncan, Laurant Gallardo, Juan Vicente Martínez, Laura Pons i Josep Soler, decidia per majoria atorgar el guardó a l'obra “El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc”, del dramaturg català Josep Maria Miró i Coromines.

Segons el propi jurat, es tracta “d'un monòleg a set veus en el qual el que no es diu és tan important com el que expressa, que és un repte per a l'actor que l’hagi interpretar i que planteja reptes interessants de com s'ha d’escenificar. Aquest homenatge al teatre de Passolini i a Tarantino és la representació de la misèria d'un desig no assumit: la bellesa del protagonista revela la misèria."

Amb aquest premi, Josep Maria Miró es converteix en el primer autor guanyar el Premi Born en tres anys diferents. Es va fer amb ell per primera vegada el 2009 amb "La dona que perdia tots els avions" i repetia el 2011 amb "El Principi d'Arquímedes".

L'edició del premi d'aquest any, la quaranta-cinquena, ha tingut una participació de rècord amb un total de 571 obres presentades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00