Jueves, 03 de Diciembre de 2020

Otras localidades

EGM EGM La SER lidera 2020 con su mejor resultado en tres años

La Generalitat defensa que el servei de tren a l'aeroport el decidirà el govern català

El ministeri de Transports ha assegurat que a la T-1 del Prat arribaran línies de Rodalies ja exsitents, però el govern català aposta per una nova operada per FGC

Isidre Gavín, secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat

Isidre Gavín, secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat / ACN

La Generalitat considera una bona notícia que el govern de Pedro Sánchez hagi desbloquejat el projecte per portar el tren a la Terminal 1 de l'aeroport del Prat. Però l'anunci del ministeri de Transports ha generat malestar a la conselleria de Territori. Bàsicament perquè el departament de José Luis Ábalos ha apuntat que a la T1 arribaran línies de Rodalies que ja existeixen, obviant que la Generalitat, titular del servei, aposta per fer una nova línia, la R-Aeroport, operada per Ferrocarrils de la Generalitat.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, diu que apuntar quins trens arribaran a la T1 de l'aeroport és una "intromissió que no pertoca" del ministeri en les competències de la Generalitat. En una entrevista a SER Catalunya, Gavín assegura que al govern espanyol "li correspon fer la infraestructura i és la Generalitat la que ha de decidir el servei". I ha afegit que amb aquest comunicat "sembla que hi hagi algú interessat en defensar que sigui Renfe l'operador d'aquest nou servei".

Precisament la responsable de Renfe a Catalunya, Mayte Castillo, ha defensat que l'explotació del nou accés ferroviari a l'aeroport s'ha de fer amb les línies de Rodalies que ja existeixen. Bàsicament, diu Castillo, perquè posar una llançadora redueix la capacitat per incrementar freqüències en les línies que ja existeixen. El Ministeri havia parlat de portar a l'Aeroport les línies de Manresa i Maçanet i de la possibilitat de fer una llançadora entre l'aeroport i la línia d'alta velocitat.

El nou accès ferroviari a l'Aeroport del Prat connecta les vies de la línia Barcelona-Vilanova, entre les estacions de El Prat i Viladecans, amb la T-1, fent una parada a la T-2 i passant per sota de les pistes. El túnel, de més de 3 quilòmetres, es va acabar d'excavar a finals del 2018 i estava previst que a l'estiu de l'any passat Adif licités la segona fase de les obres.

El Consell de Ministres ha autoritzat avui la licitació de l'última fase de les obres d'aquesta infraestructura. Es licitaran per 74M€ més IVA, una mica menys de 90 milions, i tenen una durada prevista de 2 anys. Això vol dir que, si els terminis previstos es compleixen, els tens podran arribar a la T-1 a partir de l'any 2023. Quan això passi, es podrà anar des de l'Estació de Sants a la Terminal 1 en només 19 minuts. I el Ministeri calcula que aquest tram tindrà entre 7 i 9 milions d'usuaris.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?