Sociedad

Òscar Grau proposa nous ERTOs pels treballadors a la mesa de negociació

El director General del FC Barcelona ha enviat un comunicat a tots els treballadors explicant l'estat de les negociacions salarials i reiterant als jugadors que seguin a la mesa

Òscar Grau, director general del FC BarcelonaGetty Images

Barcelona

La segona reunió de la mesa d’adequació salarial ha acabat sense la presència, un cop més, dels jugadors. Mentre els representants del futbolistes celebren avui una reunió “informal” amb el club, la mesa s’ha reunit i l'entitat els ha traslladat les mesures per minimitzar els efectes económics de la Covid-19. Al mateix temps Grau ha explicat als treballadors del club que no es neguen a arribar a acords amb els jugadors per separat, però els insta de nou a seure a la mesa conjunta.

“La representació del col·lectiu de futbolistes no ha fet acte de presència, sol·licitant mantenir una reunió a part, a la qual cosa el club no s’hi nega mai, sempre que prèviament es doni compliment al procediment formal legal establert i que la mateixa taula conjunta sigui qui aprovi les negociacions paral·leles per col·lectius”, diu el comunicat sobre els futbolistes.

En un comunicat estratègic a tots els treballadors del club, el CEO Òscar Grau els ha informat dels detalls de la reunió d’avui, fet que ha sorprés als membres de la mesa, ja que trenca el principi de confidencialitat. “Avui el club ha traslladat una proposta basant-se en la quantitat necessària d’estalvi per poder compensar la caiguda d’ingressos. Com és lògic la major part d’aquesta contribució recau en el col·lectiu de futbolistes professionals i la resta, una aportació complementària molt menor, és el percentatge que s’ha procedit a sol·licitar al col·lectiu corporatiu”, ha explicat.

A partir d’aquí, Grau ha posat dues opcions sobre la taula. “Una que consistirà en el fet que tots aquells equips que no estiguin amb les càrregues habituals de feina, formin part d’un expedient de regulació temporal de treball per causes productives -tot percebent les prestacions d’atur corresponent per la jornada deixada de prestar”, ha explicat.

“I l’altre, a través d’un diferiment del pagament de conceptes d’ingressos no ordinaris (pla de pensions, bonus, etc) adequant així, de manera transitòria, el paquet retributiu de tot el col·lectiu, al moment econòmic actual del club, i amb el compromís que quan el club recuperi el nivell d’activitat i d’ingressos habitual, els treballadors/es seran compensats amb el que s’ha deixat d’ingressar”.

Davant d’aquestes paraules, el comitè d’empresa s’ha mostrat absolutament sorprès, ja que consideren que el director general del club ha trencat amb el principi de confidencialitat. “És per això que manifestem la nostra disconformitat amb el missatge del CEO, perquè entenem que s’ha de respectar la confidencialitat de les negociacions i així ho manifestarem en la propera reunió que tindrà lloc divendres vinent”.

Santi Ovalle

Santi Ovalle

Redactor de la sección de deportes que sigue la información del Futbol Club Barcelona en la Cadena SER....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00